Zalando prissätts och är snart redo för handel

Zalandos börsnotering rycker allt närmare och e-handelsbolaget har nu satt prisintervallet till 18-22,50 euro per aktie. Erbjudandet ges till allmänheten från torsdagen den 18 september, och första handelsdag väntas bli 1 oktober i år.

Den till 36 procent Kinneviksägda klädbutiken på nätet, Zalando, har fått godkänt från den tyska finansinspektionen att noteras på Frankfurtbörsen. I ett pressmeddelande skriver Kinnevik att prisintervallet för bolagets aktier har satts till 18,00-22,50 euro, vilket ger ett bolagsvärde på cirka 4,1-5,1 miljarder euro efter full utspädning.

Hade den indikativa värderingen av Zalando använts vid upprättandet av Kinneviks bokslut den 30 juni 2014 hade Kinneviks totala redovisade värde för aktierna i Zalando varit 0,5-3,7 miljarder kronor högre än det rapporterade värdet i delårsrapporten, vilket motsvarar en ökning av substansvärdet om 1,8-13,5 kronor per aktie.

Annons
Annons

Planerar nyemission

Erbjudandet ges till allmänheten från torsdagen den 18 september, och första handelsdag väntas bli 1 oktober i år. I samband med noteringen planerar bolaget en nyemission om drygt 28 miljoner aktier, som ska ge 507-633 miljoner euro, inklusive övertilldelningsoption.

Kinnevik har ingått ett sedvanligt åtagande om så kallad lock-up, det vill säga att inte överlåta sina aktier under en period om 180 dagar från första dag för handel.Källa: Press, Privata Affärer

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!