Zalando räknar med att nå lönsamhet för helåret 2014

Zalando forsätter att visa fina tillväxtsiffror. Under årets tredje kvartal ökade omsättningen med 24 procent till 501 miljoner euro. Samtidigt minskade förlusten och nu spår den tyska nätmodejätten ett positivt rörelseresultat för 2014.

Zalando har släppt sin rapport för årets tredje kvartal och kan under perioden vissa upp en omsättning på 501 miljoner euro. En ökning med 24,2 procent jämfört med förra årets tredje kvartal, 404 miljoner euro.

Samtidigt rapporterar den tyska nätmodehandlaren ett resultat före skatt på -1,8 miljoner euro, att jämföra med -52 miljoner motsvarande period förra året. Ebit för perioden var -2,6 miljoner euro.

Annons

Zalando hade vid utgången av det tredje kvartalet 14,1 miljoner aktiva kunder, en ökning från 13,7 miljoner i slutet av andra kvartalet. Antalet order sjönk dock jämfört med föregående kvartal och uppgick till 9,7 miljoner tredje kvartalet, jämfört med 10,4 miljoner andra kvartalet.

En tuff start på hösten

Zalando visade under årets första kvartal upp en stark tillväxt, och resultatet för det andra kvartalet innebar att Zalando nådde lönsamhet på halvårsbasis. Nu spår bolaget ett litet positivt rörelseresultat, ebit, för koncernen 2014.

– Zalandos omsättningstillväxt fortsatte att växa snabbare än den totala online-modeindustrin som fick en tuff start på hösten/vintern på grund av ovanligt milt väder. När vi granskar vår framgångsrika utveckling under det tredje kvartalet räknar vi med att nå en viss lönsamhet, ebit, på koncernnivå för helåret, säger Rubin Ritter, styrelseledamot i Zalando.

Källa: Press, Affärsvärlden

Annons