Zalando skapar tusen nya jobb – öppnar ännu ett jättelager

Ska serva hela Sydeuropa.

E-handelsraketen Zalando går som tåget och visar i kvartalsrapport efter kvartalsrapport upp en stark tillväxt. För att stödja sin europeiska framfart har företaget beslutat att öppna ytterligare ett nytt lager, och denna gång är det i Italien som logistiksatsningen ska äga rum.

I storlek med tyska jättelager

Landet har sedan tidigare ett Zalandolager på 20 000 kvadratmeter i staden Stradella. Det är ungefär lika stort som det som öppnade norr om Stockholm förra året, och planen när det öppnades var att det skulle serva i princip alla Zalandos italienska kunder.

Annons

LÄS ÄVEN: Zalando öppnar sitt första lager utanför Tyskland

Nu står det alltså klart att det inte räckte på långa vägar. Det nya Italienlagret, som ska öppna i Nogarole Rocca i provinsen Verona i norra Italien, kommer att ha en yta på 130 000 kvadrtameter. Det innebär att det är i samma storlek som Zalandos centrallager i bland annat tyska Erfurt och Lahr. På sikt väntas lagret innebära tusen nya arbetstillfällen.

Borgmästare och president på plats

Det nya lagret började byggas med start i februari och hela byggnaden beräknas vara redo att tas i drift i slutet av 2019. Lagret har dock redan haft en invigningsceremoni, vid vilken bland annat Nogarole Roccas borgmästare och provinsen Veronas president närvarade.

- Italien är en attraktiv marknad, med väldigt entusiastiska kunder och ett snabbväxande onlinesegment. Genom att fortsätta att lokalisera vår verksamhet kommer vi att kunna göra vårt erbjudande till de italienska kunderna mer relevant. Från lagret i Nogarole Rocca kommer Zalando inte bara att serva kunder i Italien, utan alla våra sydeuropeiska marknader, sade Zalandos logistikchef Jan Bartels i samband med ceremonin.

LÄS ÄVEN: Zalandos logistikchef berättar allt om det nya Sverigelagret

Annons