Zalandos aktie faller och drar med sig Kinnevik

Idag var det premiär för Zalando på Frankfurtbörsen. Men det har så här långt inte blivit den debut många hoppats på. Aktien handlas till en lägre nivå än väntat och samtidigt faller Kinnevik, som äger en stor del i modehandlaren, på Stockholmsbörsen.

I måndags fastställdes priset till 21,50 euro per aktie inför dagen börsintroduktion. Något som gjorde att priset hamnade i den övre delen av intervallet 18-22,50 euro per aktie som nämnts tidigare.

Intresset för aktien var inledningsvis högt och många väntade sig att Zalando skulle börja handlas en bra bit över teckningskursen vid börsdebuten och tyska handelsbanken Schnigges, indikerade en nivå kring 28,50-29,50 euro per aktie.

Annons

Men så blev det inte. Aktien började handlas kring 24,7 euro när Frankfurtbörsen öppnade på onsdagsmorgonen, för att sedan fortsätta falla.

Nästa raket avfyras imorgon

Vid 10-tiden handlades aktien kring 22,8 euro (22 i skrivande stund), alltså bara något över teckningskursen och betydligt lägre än väntat. Flera analytiker kallar nu debuten för en besvikelse och Kinnevik, som efter börsnoteringen äger 32 procent i Zalando, tappade i takt med kursnedgången i Frankfurt

I skrivande stund har Kinnevik-aktien tappat drygt 5 procent på Stockholmsbörsen. Redan i morgon, torsdag, är det dags för ännu ett Kinnevik-innehav att börsnoteras. Då ska den tyska företagsinkubatorn Rocket Internet också in på Frankfurtbörsen.



Källor: WSJ, DI

Annons