Zalandos första kvartal bättre än väntat

Modehandlaren Zalando omsatte 644 miljoner euro under årets första tre månader, samtidigt kan man för första gången visa upp en vinst under ett första kvartal.

Zalando släppte under morgonen den slutgiltiga rapporten för årets första tre månader, och nu står det klart man hamnat i den övre skalan av de preliminära siffrorna. Den Kinnevikdelägda modehandlaren omsatte 644 miljoner euro under perioden, något som motsvarar en försäljningstillväxt på 28,5 procent jämfört med föregående år.

Samtidigt kan man glädjas åt att det är första gången som bolaget kan visa upp lönsamhet under ett första kvartal. Under perioden gjorde man nämligen en vinst på 29 miljoner euro före skatt med en rörelsemarginal på 4,5 procent.

Annons

– Vi har börjat i full fart för räkenskapsåret 2015 och resultatet under det första kvartalet innebär ett nytt rekord. Vi är optimistiska inför resten av året, säger Rubin Ritter, styrelseledamot i Zalando.

Ett lönsamt år

Zalando räknar nu med att omsättningstillväxten kommer att ligga runt 25 procent, eller högre, under resten av 2015. Med tanke på resultatet under årets första tre månader höjer man även förväntningarna och tror sig komma nå en rörelsemarginal runt 4,5 procent för räkenskapsåret.

– Under de kommande månaderna kommer vi att fortsätta investera för att optimera våra kunders upplevelse och för att stärka vår internationella tillväxt. Öppnandet av vår teknikhubb i Dublin i april var bara ett första steg, säger Rubin Ritter.

 

Foto: Zalando Management Board
(Rubin Ritter längst till vänster)

Annons