Zalandos konceptbil – Det senaste inom mobil handel

Modesajten Zalando vill ta uttrycket mobil shopping till en ny nivå. Just nu visar man upp en konceptbil på bilmässan i Genève som fixar leverans till bakluckan, och har ett mobilt omklädningsrum.

Gillar du att hoppa på det senaste inom mobil shopping, då kan Zalandos senaste konceptbil vara något för dig. Med bilen som nu finns att skåda på bilmässsan i Genève visar man upp sin skapelse som låter dig handla direkt från bilen.

– Som ett innovativt e-handelsföretag är mobil handel inte bara en sak för framtiden. Med vår Zalando app kan kunderna beställa från sina smartphones. Med vår konceptbil tar vi det ett steg längre och uttrycker vår vision om hur mobil shopping kommer att utvecklas under de kommande fem åren. När kunderna kan beställa från sin bil lika lätt som från sin soffa med sin iPad, säger Christian Meermann, marknadschef på Zalando.

Annons

Leverans till bakluckan

Bilen är ett samarbete mellan Zalando, konceptbilsföretaget Rinspeed och Wikitude som står för tekniken i bilen. Och konceptbilen som bland annat har iPad mini inbakade i bilen, tar helt klart mobil shopping till en ny nivå.

En realtidsapplikation (augmented reality) skannar av omgivningen och känner automatiskt av plagg och accessoarer som sedan matchas med vad som finns på Zalando. Bilens passagerare kan sedan beställa direkt på modesajten och leveransen sker via GPS till bakluckan på bilen. Och om inte det var nog så kan man även prova kläderna i det mobila omklädningsrummet.

– Framtiden är vårt fokus och vi tror mobil shopping är en del av detta. Genom uppkoppling och innovativ teknik, det som är omöjligt i dag snart kommer att vara möjligt, säger Rinspeeds vd, Frank M Rinderknecht.

Källa: Wikitude, Zalando

Annons