Zalandos stipendium utdelat – ”Vi blev imponerade”

Johan Thurée fick Zalandos stipendium för sina tankar och idéer om VR-teknologi inom e-handeln.

Vi har tidigare berättat att Zalando skulle dela ut ett stipendium på 20 000 kronor till en student som uppmärksammade "den mest banbrytande tolkningen av hur e-handel kommer att forma framtidens mode". Nu är tävlingen över för den här gången och Zalando meddelar att priset går till Johan Thurée som studerar industriell ekonomi på Linköpings Universitet.

Han har tagit upp hur VR-teknologi kommer att ge kunderna tillgång till virtuella provrum där kunderna kan prova kläderna innan de lägger sin beställning. Om upplägget blir verklighet skulle det kunna innebära att nätbutikerna blir mer användarvänliga, vilket leder till att fler väljer att e-handla och att färre varor kommer i retur.

Annons

- Däremot kräver detta en utveckling av den VR-teknologi som finns att tillgå i dagsläget, då priset på VR-kompatibla enheter inte gör dem tillgängliga för alla. Allt eftersom nya VR-kompatibla smartphones och system lanseras på marknaden kommer priserna däremot att minska, varpå VR-teknologi i framtiden blir tillgänglig i en bredare utsträckning än vad det är idag, förklarar Johan Thurée.

"En snackis inom näringslivet"

Han belönas nu med Zalandos stipendium för sina tankar och idéer. E-handlarens jury tycker att Johan Thurée har använt fakta och statistik för att resonera kring det givna stipendieämnet på ett relevant sätt.

- Virtual reality är en stor snackis inom näringslivet just nu, inte minst för modebranschen. VR som koncept erbjuder stora möjligheter för framtiden, och vi blev imponerade av hur Johan riktat in sig på ett område som är så pass nytt och relevant att utforska för e-handeln, säger Sanna Svensson Gillding, Zalandomedarbetare och juryordförande Sverige.

Zalandos stipendium är tänkt att bli ett återkommande projekt. Den 1 september 2016 till och med den 31 januari 2017 är nästa tillfälle för studenter som vill skicka in sina förslag.

Annons