Zalandos största lager hittills ska ge 1000 nya jobb

Nätmodejättens nya lager står färdigt hösten 2016 och ska främst användas för att serva kunder i södra Tyskland, Schweiz och Frankrike.

Zalando fortsätter att bygga nytt och skapa e-handelsjobb. Den här gången rör det sig dock inte om en ny teknikhubb, utan ett logistikcenter i Lahr, en stad i södra Tyskland.

Sedan tidigare har modejätten tre lager i Tyskland, ett i Brieselang, ett i Erfurt och under 2014 var utbyggnaden av det 125 000 kvadratmeter stora lagret i Mönchengladbach klar. Det som kommer att bli det fjärde lagret i ordningen ska stå färdigt hösten 2016 och kommer att bli Zalandos största hittills med sina 130 000 kvadratmeter.

Annons
Annons

Sedan tidigare jobbar mer än 5000 personer i nätjättens lagerlokaler, en siffra som ska utökas med ytterligare 1000 när det nya lagret står klart.

Logistik spelar central roll

Zalando ska enligt egen utsago finansiera bygget på egen hand och tack vare sin geografiska position kommer logistikcentret i Lahr främst användas för att serva kunder i södra Tyskland, Schweiz och Frankrike.

Precis som i Erfurt och Mönchengladbach kommer man att samarbeta med Goodman Group, ett bolag specialiserat på logistikfastigheter och självgående distributionscentraler.

– Våra kunder är i kärnan i vårt arbete och vi investerar i ett stort antal åtgärder för att tillgodose deras behov. Logistik spelar en central roll i våra framtida satsningar, säger David Schröder, logistikchef för Zalando.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!