Zalandos tillväxt mattas av trots stark ökning

Den tyska nätjätten har enligt sina preliminära siffror sålt för runt 800 miljoner euro under årets första tre månader.

Zalando, med svenska Kinnevik som storägare, har under morgonen släppt de preliminära siffrorna för årets första kvartal. Omsättningen under perioden landade någonstans mellan 788 och 801 miljoner euro, något som motsvarar en försäljningstillväxt på 22,5-24,5 procent jämfört med föregående år.

Rörelseresultatet väntas bli mellan 12 och 28 miljoner euro, att jämföra med 29 miljoner euro motsvarande period 2015

Annons

– Zalando har fått fått en väldigt bra start på 2016. Vi har fått upp farten igen efter den typiskt långsammare påsken i slutet av det första kvartalet. Vi är på rätt väg och tror på en stark tillväxt och god lönsamhet för helåret, säger Rubin Ritter, styrelseledamot i Zalando.

Räknar med 25 procent för helåret

Det preliminära resultatet var dock sämre än analytikerna hade väntat sig och innebär samtidigt att tillväxttakten mattats av något jämfört med förra årets första tre månader. Då såg man en tillväxt på imponerande 28,5 procent.

Zalando räknar samtidigt med att försäljningstillväxten kommer att landa runt 25 procent under resten av 2016 med en rörelsemarginal på mellan 3 och 4,5 procent. Den slutliga och fullständiga delårsrapporten kommer att redovisas den 12 maj.

Annons