Zalora säljer sin thailändska sajt till detaljhandelsjätte

Thailändska Central Group har köpt Zaloras e-handelsverksamhet i Thailand, och troligtvis även den vietnamesiska sajten.

I förra veckan kunde vi berätta att Harry Markl, medgrundare och VD för Zalora, valt att lämna bolaget. Något som enligt källor ska bero på slitningar inom Global Fashion Group. E-handelsbolaget som Kinnevik bildat tillsammans med Rocket Internet och som Zalora är en del av tillsammans med Dafiti, Jabong, Lamoda och Namshi.

Det har även florerat rykten om att Zalora, som är verksamt på 11 marknader, har det tufft ekonomiskt och vill sälja sina verksamheter i Thailand och Vietnam för att reducera kostnaderna. Något det verkar ha funnits fog för då Zalora nu ska ha sålt sin thailändska verksamhet till Central Group, skriver Reuters.

Annons

Ingen vill prata om Vietnam

Thailändska Central Group drivs av Chirathivat familjen, som ska vara den tredje rikaste i Thailand, och äger ett flertal bolag inom bland annat detaljhandel, fastigheter och restaurang. E-handeln är på stark frammarsch i Sydostasien och köpet ses som ett drag för Central Group att utöka sin e-handelsverksamhet.

För Zalora och Global Fashion Group, som i samband med en nyemission halverar värdet på e-handelsgruppen, handlar affären nog främst om att få in pengar och att fokusera på sina mest vinstgivande marknader. 

Det ryktas även om att Group Online ska ha köpt Zaloras vietnamesiska verksamhet men inget av bolagen vill kommentera de uppgifterna. Varken Zalora eller Central Group vill avslöja köpesumman men enligt källor ska det röra sig om runt 10 miljoner dollar vardera för de två e-handelsplatserna.

Annons