Zidcore slog 74 miljoner – nu väntar expansion till Europa

Öppnar fitnessbutiker i flera europeiska länder efter ökning på 36 procent.

Zidcore, som driver bland annat Lastexperten.se, Träningsmaskiner.com och Husochstuga.se, beskriver det egna företaget som “ett svenskt e-handelshus med internationell prägel”. Redan under sommaren 2016 kunde vi berätta att bolaget tog sikte mot att bli ett så kallat Gasellföretag, och att planen var att så småningom utöka försäljningsområdet från Norden ut i Europa.

Nu meddelar bolaget att omsättningen under det senaste året har ökat med 36 procent, och att Zidcore därmed är redo att ta steget ut på kontinenten.

Annons

- Vi har lyckats bygga upp en företagskultur där teamkänsla och en mycket stark drivkraft att vinna genomsyrar företagets samtliga avdelningar, säger Fredric Westerdahl, VD för Zidcore, i ett pressmeddelande.

Satsar på Tyskland och Storbritannien

Under det senaste verksamhetsåret, som för Zidcores del tog slut den sista april i år, kom företagets omsättning upp i 74,2 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 54,4 miljoner året innan. Resultatet (efter finansiella poster) ligger kvar på strax över 3,5 miljoner kronor, även om det har ökat marginellt sedan förra året.

Zidcore lyfter fram fitness som ett område med särskilt stor potential utomlands, och meddelar att nätbutiker kommer att öppnas i Storbritannien, Tyskland och Österrike under slutet av 2017.

- Med stora inköpsvolymer kan vi pressa priserna lägre än konkurrenterna och samtidigt hålla god marginal. Detta koncept har gjort att Zidcore har tagit stora marknadsandelar de senaste 36 månaderna, kommenterar Fredric Westerdahl.

"Är rustade för större flöden"

Den kraftiga efterfrågan på fitnessprodukter har dessutom inneburit att Zidcore bland annat har satsat på ett nytt lager på 1 000 kvadratmeter i egen regi.

- Affärsområdet Fitness ställer unika krav på godshanteringen. För att hitta ett effektivt flöde har vi genomfört ett flertal förbättringsprojekt vilket gör att vi nu är rustade för väsentligt större flöden än tidigare, säger Zidcores styrelseordförande Martin Appelfeldt.

Zidcore väntar sig enligt sitt pressmeddelande fortsatt tillväxt under de kommande två åren - inte minst för butiken Lastexperten.se som nyligen ska ha fått en ny plattform.

- Vi har tagit ett stort steg framåt vad gäller kundupplevelsen och systemstödet för Lastexperten.se. Övriga aktörer i branschen håller ögonen på oss och därför är det viktigt att vi genomför kontinuerliga förbättringar och tänker nytt, säger företagets marknadschef Christian Ekman.

Annons

Annons