Amazon överväger att köpa Radioshack-butiker

Den klassiska elektronikkedjan Radioshack kommer allt närmare en konkurs. Amazon är en av aktörerna som visar intresse för en del av Radioshacks 4 000 butiker. Något som skulle vara e-handelsjättens största satsning i den fysiska världen.

Amazon har på senare tid visat ett växande intresse för den fysiska världen. Lagom till julhandeln skulle man slå upp portarna till en butik på Manhattan i New York men som istället verkar ha blivit mer av ett minilager för distribution inom området.

Nu ser det dock ut som att antalet fysiska butiker kan öka rejält inom kort. Den anrika elektronikkedjan Radioshack har nämligen ansökt om konkurs och Amazon är en av aktörerna som visat intresse för en del av Radioshacks 4 000 butiker.

Annons

Skyltfönster och upphämtning

Sprint Corporation, ett amerikansk telefonbolag med bland annat verksamhet inom mobiltjänster, har tidigt visat sitt intresse för en del av butikerna medan resten skulle stänga. Men nu har alltså även Amazon diskuterat att lägga bud.

Ingen av parterna vill kommentera uppgifterna men det skulle innebära ett rejäl satsning i den fysiska världen från e-handelsjättens sida. Enligt olika källor skulle butikerna användas för att visa upp Amazons egna produkter som Fire Phone och Kindle-produkter, samt fungera som ett upphämtningsställe för e-handelsköp.

De skulle också möjliggöra en större expansion av deras tjänst Prime Now som lanserades på Manhattan i december. Cykelbuden utgår nämligen från minilagret i New York och gör det möjligt för kunden att få hem sina nätköp inom en timme efter det att de klickat på köpknappen.

Källor: Reuters, Bloomberg

Annons