April april! – Svensk E-handel skojar till det

Det var, som ni förmodligen inte missat, första april igår. Dagen då man friskt får skoja med sina medmänniskor utan några allvarliga repressalier. Vad gjorde då svensk e-handel för skoj igår? Vi har fångat upp några av inslagen.

Partykungen

Partykungen som är bäst på fest lanserade under gårdagen en hembränningsapparat. Den är till för när Systembolaget är stängt och du bara måste ha lite dricka att bjuda på.

Annons

"Komplett hembränningsapparat som är ett måste i varje hem. Med denna apparat kommer dina fester bli mer än lyckade och gästerna försedda med dryck oavsett tid på dygnet."

CoolStuff

Prylbutiken CoolStuff tycker det är tråkigt att man inte kan prata med sin hund. Detta är något som SpeakUpDawg Hundhalsband ska lösa.

"Revolutionerande uppfinning baserad på många års forskning! Halsbandet översätter hundarnas stämbandsvibrationer till engelska. Äntligen slipper du undra vad fasen jycken menar!"

Webhallen

Datorbutiken Webhallen har fått in världens första hjärnimplantat för hemmabruk. Intel Inside U är processortillverkarens försök att ta sig an marknaden för hemmakirurgi.

"I ett exklusivt samarbete med Intel lanserar vi Neural Implant Dev Kit, det första hjärnimplantet för hemmabruk i den nya Intel Inside U-serien. 18 månader före den nordiska releasen kan den teknikintresserade få tillgång till ett utvecklingskit och själv installera sin egen nanobot."

Webhallen har tidigare år bjudit på nya produkter som externa hårddiskar i samarbete med The Pirate Bay, som kommit förifyllda med alla spel och filmer som du kan tänkas behöva.

Annons

Teknikmagasinet

Som vi vet kan det vara svårt att få en känsla för storleken på olika produkter via en webbutik. Detta har Teknikmagasinet nu löst med hjälp av en professor i bananologi.

"Idag presenterar den nordiska butikskedjan Teknikmagasinet en kommande funktion till sin nätbutik som låter besökare jämföra en produkts storlek i förhållande till en banan. Med hjälp av en professor i bananologi och ett hundratal bananlådor med bananer har Teknikmagasinet en empiriskt bekräftad jämförelsebanan att använda sig av."

Jetshop

E-handelsleverantörerna har förstås även lanserat nya funktioner. Jetshop är kända för att satsa på teknik och nu kommer snart Jetshop Drones. Under vintern har avtal slutits med HydroDrones, ett Amsterdambaserat bolag som utvecklar satellitstyrda drönare för vattenbruk.

"Göteborgs kanaler är optimala för snabba leveranser mellan handlare och konsument. Vem som helst kan beställa en vara från en ansluten handlare och få den hemskeppad samma dag, snabbt och miljövänligt. Handlaren beställer en drönare och kan vid en närliggande kaj enkelt sända paketet till konsumenten. Handlaren och konsumenten kan hela tiden följa leveransen online tack vare en avancerad GPS-lösning. Konsumenten kan sedan lösa ut paketet med hjälp av en SMS-kod vid den kaj som är närmast hemmet eller arbetsplatsen."

Klarna

Betalleverantören Klarna söker nu en Head of Intergalactic Expansion. Vi vet att PayPal har ambitioner gällande rymdbetalningar men Klarna verkar ligga steget före. Nu söker man en chef för deras intergalaktiska satsning.

"This role requires travel. A lot. Mostly alone in the dark, which means that you can’t be afraid of darkness. Furthermore, communication is key and we expect you to pick up other languages easily. We don’t know what languages. Do you need verbal or written skills? Probably. If you posses a sort of 6th sense, or even a 7th, that would be great."

Om vi har missat något får ni gärna dela med er i kommentarerna.

Annons