En ny e-butik!

Jag funderar/är rätt säker på att starta en webbutik där jag ska sälja mina egendesignade produkter men också erbjuda svenska designers med barnprodukter att sälja sina produkter på min sida mot kommision!

Några bra tips och trix från er andra som driver e-butiker?

 

Föreläsare/inspiratör

Helt plötsligt så ringer det folk som vill boka in mig som föreläsare/inspiratör!!? Ett sidospår som jag verkar ha halkat in på utan att själv vetat av. Hur som helst så är det superkul och faktiskt så känns det konstigt (för mig iaf) att kunna vara  någons förebild/inspiratör! 🙂 Det är ju liksom ”bara” jag…

Så vad ska jag babbla om då? Det är lite olika beroende på vilken min publik är. Men exempelvis så har jag varit runt på olika skolor för att inspirera de inom design, teknik, driva eget företag m.m. Jag har varit på Mittuniversitetet och pratat om mitt examensarbete – resan från start till mål, bra att tänka på före, under och efter ett exjobbet. Och nu är jag inbokad på två andra grejer i samband med events, där jag ska berätta om min resa till idag som egenföretagare!

Riktigt roligt och jag ser verkligen fram emot att få föreläsa och inspirera fler!

 

Pantone 360 C

Som egenföretagare klassar jag mig själv som väldigt grön – närmare bestämt Pantone 360 C! Mitt företag fyller snart 2 år och jag lär mig nytt varenda dag!

Innan jag reggade företaget var allt som en enda stor skål med osaltad grå havregrynsgröt! Jag försökte ta en bit i taget: affärsplan, moms, skatt, bolagsverket, skatteverket, revisor, företagsekonomi, försäkringar osv… men rynkade på näsan varje gång! Sånt är ju grymt tråkigt! Men nu, sisådär 2 år senare så har jag tatt mig i kragen och tänker faktiskt gå en ”Starta eget kurs”! Det känns lättare att ta in informationen när man kan applicera det i praktiken nu, än vad det skulle varit för 2 år sedan! Så det ska bli hemskt skoj!

Men nu skulle jag vilja ha lite lästips! Det kan handla om lite vad som helst inom att driva eget. Ett krav är att den ska vara rolig och lättläst, och inte kännas som en enda stor skål gröt! 🙂

/CC2

 

Ultrabook eller surfplatta?

Ja, det är frågan det! Vad ska man skaffa sig egentligen och vilket märke/modell?? Min tanke är att skaffa något av dessa för att snabbt, snyggt och enkelt kunna presentera presentationer för mina kunder.


Ska jag köpa en Ultrabook….


…eller en surfplatta??

Några krav jag har:
– den ska vara lätt och smidig att ta med sig.
– lång batteritid.
– inte bli kokande het.
– behöver inte ha värstingprestanda… men inte heller någon i snigelfart :)

Jag är väldigt intresserad av att skaffa nåt av dessa… men jag är inte ett dugg intresserad av att plugga in en massa tekniska benämningar, jämföra och dona! Så jag hoppas verkligen att nån vänlig själ som är kunnig inom området kommenterar inlägget med några bra tips!!

Kanske använder du nån surfplatta eller Ultrabook som du är nöjd med?

 

Att driva eget företag är lite som att åka berg- och dalbana

Att driva eget företag är lite som att åka berg- och dalbana…

Man vet inte riktigt vad man ger sig in på men du ser att de som åkte nyss har ett leende från öra till öra. Nyfiken som du är så hoppar du på, spänner fast dig och sen finns det ”ingen” återvändo. Ibland går det uppför och ibland nerför, ibland blir det mörkt och ibland ljust,  ibland fort och ibland står det still.

Du har ingen aning om vad som händer där näst… Men under hela färden är du förväntansfull och det pirrar i hela magen för att det är roligt, varierande och spännande!

Vad som än händer under resan så kommer allt att lösa sig! Du kommer alltid tillbaks till plattformen, förutsatt att det inte sker något mekaniskt fel t.ex att du gått in i den där förbannade väggen…

Efter åkturen köper du fotot som togs – som minne – varje åktur är unik och du kommer minnas varenda en!

Du har nu fullföljt projektet och kan skicka iväg fakturan! Om du vill, vågar och tyckte att det var skoj kan du åka en till vända! Vad väljer du?

 

Nämen OJ!

Handlade på ICA Maxi igår och blev glatt överraskad när jag stötte på detta ställ med de fina napparna, tallrikar och skedar!

Det är nämligen så att det är jag som gjort nappmotiven… likaså tallriken och skeden 🙂

Galet skoj!!

 

”Gratis Designhjälp” – Resultat

För ett par veckor sedan erbjöd jag ”Gratis Designhjälp” till ett fåtal företag för att i gengäld få använda uppdraget som referens … Det kom in många väldigt intressanta uppdrag och det var väldigt svårt att välja. Men jag lyckades till slut 🙂

Bland annat så var Knivhuset.com intresserade av en ny logotyp till sitt företag och här är resultatet:

Vad tycks?

Har du precis startat företag och behöver en logotyp eller är det dags att modernisera den nuvarande logotypen? Hör gärna av er!

På min hemsida kan ni se mer av det jag gjort, CC2 Design.

Ha en trevlig helg allesammans!

 

Jag vann!!!

I fredags tog jag emot länspriset i ”SKAPA Framtidens innovatör 2012″! I olika tidningar kan man läsa att det var 20 000 kr i prispengar. Men detta är ett faktafel, istället ska det vara 15 000 kr!

I den nationella uttagningen kommer jag stolt att representera Gävleborgs län och Hofors! Detta kommer att avgöras under ”Eget Företag” på Älvsjömässan den 11 oktober. Vi kanske ses då?

Oavsett hur det går i den nationella uttagningen så är mitt mål att lansera produkten inom snar framtid! Jag har redan börjat se runt efter vilka möjligheter, samarbeten etc det finns!

Om du är verksam inom hjälpmedelsbranschen eller inom tillverkning av plastprodukter och är nyfiken så får du gärna höra av dig!

 

Starthjälp?

Finns starthjälp för nyföretagare?

Nu till hösten är min plan att fokusera 100 % på företaget och inte ha ett ”vanligt” jobb vid sidan av. Men såhär i början är det mycket jobb och slit som inte alltid ger cash på kontot. Så nu undrar jag om det finns bidrag eller liknande så man får en möjlighet att komma igång!?

Vet ni vilka möjligheter som finns?

 

Designhjälp – Helt gratis!

Jag sitter och uppdaterar min Portfolio, nu ska de gamla skolprojekten ut och fräscha nya ”riktiga” case ska in! Därför erbjuder jag just nu ett gäng företag 20 timmar av mina tjänster HELT GRATIS! I utbyte så får jag använda resultatet som referens i Portfolion!

Jag har kunskaper inom:

 • Marknadsstudie
 • Användaranalys
 • Funktionsanalys
 • IdégenereringIdéskisser
 • Visualisering
 • Profilering
 • Ergonomistudie
 • Användargränssnitt
 • Prototyper
 • 3D-modellering
 • Grafisk utformning

Läs mer om CC2 Design – Tjänster.

Maila mig vid intresse eller frågor så kan vi diskutera vidare! info@cc2design.se. Jag förbehåller rätten att få välja vilka företag och projekt jag vill jobba med!

Ta chansen nu!!!

—————————————————
Uppdatering 2012-09-06:

Det är redan många som hört av sig med varierande och riktigt spännande projekt! Därför tänkte jag sätta ett slutdatum för intresseanmälan för att sedan välja ut några som intresserar mig lite extra!

Intresseanmälan vill jag ha in senast 20/9-2012 till min mail: info@cc2design.se. I mailet beskriver du kort om vad du vill ha hjälp med! Därefter går jag igenom samtliga anmälningar och veckan därpå får alla besked oavsett om ni kommer med eller inte!!

Sprid gärna blogginlägget vidare!

—————————————————

Uppdatering 2012-09-13:

Hittills har ett tiotal företag hört av sig med olika slags behov. Det ska bli riktigt spännande och kul att gå igenom samtliga projekt för att sedan göra det svåra valet! Det är fortfarande inte försent att skicka in en intresseanmälning, en hel vecka kvar, så pass på!