Content marketing för e-handlare

Skrivmaskin

Vad är content marketing? Och kan verkligen bra innehåll lyfta en e-handel och driva ny trafik och nya affärer?

Ja, skulle jag svara på den frågan – det kan till och med vara så att bra och relevant innehåll kan lyfta hela din butik, och din butiks auktoritet, i såväl dina besökares som i Googles ögon. Eller åtminstone Googles träffistor.

Jag hade förmånen att besöka E-handelsdagarna i Sundsvall i veckan och få prata om content marketing för e-handlare, och det känns som många e-handlare, stora som små, sneglar på att satsa mer på content framöver, t ex berättade Rikard Andersson att Fyndiq vill bli ett redaktionellt ”power house”.

Men det finns en hel del e-handlare som redan idag satsar stort på content marketing idag och jag har laddat upp min presentation från E-handelsdagarna om content marketing här, där det återfinns ett rad bra exempel på svenska e-handlare som skapat riktigt bra innehåll och som därmed också ger sina besökare någonting extra. Det finns även en hel del råd och tips kring content marketing i presentationen.

Även på Emeet i Helsingborg 7 april har jag fått möjlighet att köra ett pass kring content marketing för e-handlare, så kommer du till Helsingborg och vill diskutera innehållsmarknadsföring för e-handlare så hoppas jag vi ses.

Läs mer om content marketing:
Content Marketing för e-handel – fördelar och möjligheter
Content Marketing för e-handel: så skapar du engagerande och efterfrågat innehåll
Content marketing för e-handel – så distribuerar du ditt innehåll

 

Mer om content marketing hittar du även i nyutkomna boken Gräv guld i dina egna kanaler.

Gräv guld i dina egna kanaler finns att beställa på på Adlibris | Akademibokhandeln | Bokus | CDON

Gräv guld i dina egna kanaler finns även på Storytel.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *