Årets julklapp 2017

Elcykel

Igår kunde vi läsa att elcykeln blev årets julklapp 2017 och att e-handlaren Cykelkraft hamnade i positiv chock efter beskedet, vilket man kan förstå: enligt Media Markts vd Per Kaufmann så kan försäljningen tiodubblas om du har årets julklapp i ditt sortiment och kan leverera.

Elcykeln kändes som en stark kandidat med tanke på miljön och behovet av aktivitet snarare än att spendera ännu mer tid framför en skärm eller med en teknikprodukt (de senaste fem åren har fyra klappar varit elektronikprodukter), så det var ju skönt att HUI valde en produkt som inte hade lägst odds bland betting-bolagen som smarta högtalare eller en drönare.

Jag tror fortfarande att smarta högtalare är en het kandidat när de anpassats för den svenska marknaden, så nästa år får vi säkert se låga odds på dem igen.

Sen är frågan om det finns kandidater till Årets julklapp som är ännu mer lämpade för e-handel än för fysisk handel? Eller finns det ingen skillnad nu när var tredje julklapp köps på nätet och fler planerar att handla online än i butik på Black Friday?

Hur som helst: det blir kul att följa Årets julklapp även framöver och med en stor portion humor inser jag att jag blivit «expert på Årets julklapp» – tur att man gissade rätt den gången i alla fall.

Vad som blir årets julklapp 2018? Skulle jag avkrävas ett svar nu skulle jag faktiskt säga smarta högtalare, säkert i stark konkurrens med produkter vi inte känner till idag, likt när vi fick se produkten fidget spinner komma och gå under en relativt kort period 2017.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *