Ny trafik med innehållsmarknadsföring

Vi har ju i många år försökt jobba med vårt innehåll och bjuda våra kunder på relevanta tips och råd kring städning och annat som är relaterat till vår försäljning av dammsugarpåsar och andra städartiklar.

Det känns som många e-handlare är inne på samma linje och skapar relevant innehåll för sin målgrupp, som integreras i webbutiken. En sak som dock slagit mig är att många e-handlare lägger detta nya och engagerande innehåll på en flik eller en sektion som heter ”inspiration”. Det kanske är en jättebra idé men den känns samtidigt lite generell.

Vi har valt att vara väldigt konkreta och kallar våra innehållssidor för ”städtips”, ”ordlista” och liknande.

Vi har ju jobbat med detta i några år nu och vår erfarenhet, som vi säkert delar med många andra e-handlare, är att det inte alltid är det innehåll som du verkligen tror på som sedan tar fart och tar plats i Googles träfflistor och skapar ny trafik och ny försäljning.

Det innehåll som visat sig fungera bäst för oss handlar inte om städning utan om fläckborttagning, där sökningar som ”blodfläckar” och ”gräsfläckar” genererar bra trafik till oss.

Ett annat område som fungerar bra är tips kring rengöring i köket, som också är en bit bort från vårt vanliga område som är städning av hemmet. Där fungerar praktiska sökningar som ”rengöra micro”, ”bli av med bananflugor” och ”vidbränd kastrull” bra men även andra sökningar som handlar om hus och hem som stopp i avloppet och hur man bäst kan putsa mässing och bli av med vägglöss.

Jag hoppas denna erfarenhet kan vara relevant för fler e-handlare och även inspirera till att fler börjar skapa innehåll som ligger lite längre bort från det du först tänker på när du utgår från din butik och dina produkter.

 

Dammtussen

Vi på Dammtussen.se säljer dammsugarpåsar (till både vanliga dammsugare, specialdammsugare som Kirby och till centraldammsugare som Husky och CanVac), dammsugare, dammsugarmunstycken (Twinner och andra damsugarmunstycken för din dammsugare), dammsugarfilter (exempelvis HEPA-filter), doftprodukter och städartiklar till våra kunder.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *