Postens offert är här

pakmet

Igår fick jag Postens offert och de erbjuder följande priser på Postpaket. Offerten är baserad på 5000 kollin per år och alla priser i detta inlägg är exklusive moms.

 • 3 kg – 66kr (Standardpris 102,1kr för avtalskunder, 120kr för kontantkunder)
 • 5 kg – 81kr (Standardpris 124,1kr för avtalskunder, 140kr för kontantkunder)
 • 10 kg – 108kr (Standardpris 165,5kr för avtalskunder, 180kr för kontantkunder)

Priset innefattar även hämtning mån-fre. Känns lite dyrt med tanke på att 99% av mina paket är under 3kg och jag i dagsläget betalar i snitt 39kr per försändelse. Ett alternativ skulle ju att gå över till paket med mina större försändelser och fortsätta skicka resten som brev. Jag frågade säljare vad som händer om jag inte når volymen som offerten är beräknad på och då fick jag följande svar:

Vi gör en uppföljning efter att du har haft avtalet ett tag för att se vilka volymer du skickar. Avtalet kan då förhandlas om.

Så det kanske hade varit ett alternativ. Nu väntar jag på besked från DHL och Schenker!

 

10 thoughts on “Postens offert är här

 1. På Postens priser tillkommer väl aviseringsavgift om du inte väljer smsavisering?
  10 kg – 108 kr låter dyrt, men du kanske inte skickar så många stora.

 2. Det stämmer att brevavisering tillkommer. Jag skickar nog max 0,5% försändelser som är över 3kg tunga. Så det är mest det priset som är intressant. Ska se vad de andra säger. Gissar på att posten är dyrast, men det vet man inte.

 3. Ska rota fram mitt avtal med dhl och se tycker jag fick rätt bra avtal men dom har lyckats pressa dom till tusen på tradera där dom erbjuder halva priset på redan bra priser.

  Mailar dig gärna när jag hittar på det.

  // Isak

 4. Har tidigare haft ett rätt bra avtal med Posten som var baserat på volymer som vi aldrig kom upp i, men det gjordes aldrig någon uppföljning som resulterade i några nya priser.

 5. KG vikten för ett paket är helt orelevant för nazi posten.
  Dom tar betalt efter volym. Så ett paket på 2KG kan gå som 8KG.
  Detta har hänt mig flera många gånger. och händer fortfarande.
  Ett paket på 3 kan gå som 9-10.. även om dom inte är så särskilt stora.
  Det är bara så det är.
  Kan scanna in en faktura och lägga upp för er.

  Dom bryr sig inte om företagen, för om en privatperson lämnar in samma paket, väger bara dom den och betalar för vikten.

  Och glöm inte att privatpersoner inte behöver betala nån drivmedelstillägg, aviseringsavgift eller fakturaavgift som du iof kan slippa om du tar på autogiro, vilket dom vill för då kollar du inte fakturorna extra noga och då kan dom smussla till det fint.

  Posten tror att dom fortfarande är ett statligt bolag och kan göra vad dom vill.
  Jag säger, Fuck the Post tills dom fattar att dom är här för att slicka våra rövar.

  Dan, lägg upp det som på prisjakt så att man kan kommentera posten och ge dom stjärnor. Och lägg till att man kan ge bajs eller hitler hälsningar istället för stjänor också.
  Skulle vara skönt som företagare att bedöma företag som posten, schenker, kreditor, dhl osv.
  be dom att fixa en prisfil också hahah 🙂

  Det har jag alltid velat göra.

 6. Svante, du verkar inte inte ha alla bestick i lådan. Omoget inlägg med en hel del luckor i kunskap.

  Det är 2009 och det finns inte ett fraktbolag med självrespekt som lägger kostnadskalkyler i nettovikt (dvs. vad den faktiska vikten i gram).

  Offerterna som Dan presenterar är också satta efter ”högsta” fraktdrivande vikt, vilket i stort sett alltid är volymetrisk – förutsatt att du inte säljer hantlar, bilbatterier, bowlingklot eller andra ovanligt tunga produkter.

  Jag har mycket bra erfarenheter av Posten, men har också ett konto hos PNL eftersom de gav en bättre deal på paketprodukter till Norge och Finland.

  Jag kan dock hålla med om att Postens priser är klart orimliga jämfört med DHL och SCHENKER. Produkterna är ju i stort sett identiska – men prissmässigt ligger posten 15-20% högre – FOR NO REASON!!!

  Förra året tog de dessutom bort dagen efter leverans på Norrland, Gotland och andra lite mer remote områden (inte att underskatta när det kommer till ehandel).

  En sak som gäller vid förhandling om konrakt är: inget är omöjligt, trots att det kanske verkar så.

  Ett exempel på detta är att Posten ger offerter på 3, 5 och 10 kg vilket är så stenålder – och OSMART.

  Be att få offert på varje enkilt kilo upp till 20 kg. Det fick jag efter tjat och tjat, och det blev onekligen en annan prisbild.

  Har varit i kontakt med väldigt många säljare på Posten, och för mig är problemet helt tydligt. De är i regel väldigt okunniga när det gäller e-handel. Men det fins undantag. Be att få en annan säljare om du inte är nöjd.
  Vår kontakt på Posten är en riktig klippa, men hans kollegor har lämnat en del övrigt att önska :

  Bra initiativ med sidan.

  BTW. Tror inte det är helt lagligt att publicera offerter hursomhelst. Men inget stoppar Dan 🙂

 7. Sælg Din Bil Allerede i dagVi Køber alle slags biler, uanset alder og stand. Skal du have solgt din bil her og nu, vil vi gerne give et uforpligtende bud. Ring eller udfyld vores formular det er helt GRATIS at få et tilbud. Skrotpræmie 2017

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *