Dan vs. Nordea

boxning

Jag gör nästan alla mina köp från utlandet och betalar så ofta jag kan med mitt företagskort. Anledningen är säkerheten och smidigheten. Att betala utländska proforma-fakturor med IBAN, Swift-codes och allting är tråkigt och risken att man skriver fel är stor. Så nu inför julhandeln handlar jag extra mycket, limiten på mitt företagskort är 50.000kr på rullande 7-dagars period och igår var det dags för 10:e gången att slå i taket och inte kunna betala mina leverantörer… alltid lika pinsamt.

Detta händer

 • Jag ber min anställde ringa Nordea och säga åt dem att ta bort vår limit eftersom vi inte har tid med detta.
 • Nordea säger att man måste ha limit… vad vill vi ha?
 • Jag säger 2 miljoner. Det är mina pengar, jag ska kunna handla upp dem på nätcasinon om jag vill det utan limit.
 • 2 Miljoner var dumt att säga… nu börjar de springa runt som yra höns på Nordeas kortavdelning och min anställde blir slussad runt mellan massor av olika personer som alla vet vem hon är och vad det gäller när de svarar… Terroristerna ska tydligen köpa en atombomb idag och behöver höjd limit?
 • De ber att få återkomma och ringer mig en timme senare…
 • Nordea: ”Hej hej…. ja alltså man kan inte ha högre limit egentligen. Varför handlar du så mycket på kortet?”
 • Dan: ”Alla mina leverantörer är utländska och man betalar såhär”
 • Nordea: ”Kan du inte betala på något annat sätt?”
 • Dan: ”Jo, men det är jobbigt så varför skulle jag?”
 • Nordea: ”Men detta är mycket ovanligt… att du vågar… ja säkerheten du vet? Du kanske skulle göra banköverföringar istället?”
 • Dan: ”Hmm… men skriver jag en siffra fel i en banköverföring är det mitt fel, men blir mitt kort stulet och debiterat felaktigt är det ert problem. På vilket sätt är det osäkert för MIG?”
 • Nordea: ”näe… näe men det är ju mycket ovanligt att man köper så mycket. Kan du inte använda direktbetalning?”
 • Dan: ”I Kina eller? Åker ni dit och ber mina leverantörer att godkänna direkbetalning från er då?”
 • Nordea: ”hmm näe det är sant, det går ju inte… vad klurigt. Vi vill ju att du ska vara nöjd och kunna använda ditt kort…”
 • Dan: ”Ja, höj min limit då???”
 • Nordea: ”Ja, men det gör vi oftast inte… du kan ju skaffa ett Visa business istället för ditt mastercard… så kostar det mer men du får kredit på 100.000 istället för limit.”
 • Dan: ”men jag vill inte ha kredit, jag vill handla med mina pengar jag har på kontot?”
 • Nordea: ”okej… ja… jag skickar ut en ansökan om att höja limiten till 100.000 då… blir det bra?”
 • Dan: ”mm. hejdå”

Jag ska starta en bank, det är en tacksam affärsidé. Erbjud ingen service och ta folks pengar. Win-win!

 

11 thoughts on “Dan vs. Nordea

 1. Nej såklart inte, men det handlar om hur de försöker lura mig att det är ”osäkert” för mig, när de bara vill rädda sitt eget skinn.

  Det är mina pengar, jag måste kunna köpa varor liksom 🙂

 2. Jag håller inte med banken alls. Visst de måste ha en limit men den ska enkelt kunna justeras till mängden köp man gör. Handlar man för 1mille i månaden så kan man ju för fan inte ha 50k som någon fast limit. Tycker de borde kolla på omsättningen och ta en procent.

  Bögbank!

 3. Jag förstår att du vill handla för dina egna pengar. Men om du kommer på andra tanker så gör som jag, som också handlar mycket från utlandet.
  Skaffa en AMEX utan limit, skriv det i ditt eget namn, då får gratis ett extrakort men ditt företagsnamn om du vill det.
  Jag kan resa 2 ggr per år till NY med min fru för poängen jag får av amex! …och, jag vet att du gillar New York!:-)

 4. Betalar du direkt med visa till alla olika leverantörer? I så fall kan jag förstå om de är lite nervösa.. Blir det samma effekt med nordeas virtuella visa-kort? Du borde kanske använda dem om du gör mycket affärer med Kina/Asien. Frågan är hur de fungerar med limits, hade ju varit nice om du kunde skapa ett virtuellt som funkar i 2-3 veckor med ett par hundra tusen i limit. Kan du ju kanske föreslå för nördea.

 5. Dumpa Nordea!

  Jag har provat dem, helt värdelösa för mycket statligöversittarbank attityd. Kunderna skall stå med mössan i hand och be banken snällt om att få använda sina egna pengar.

 6. Det er problemet ved store virksomheder der er vokset for store! de bliver så bukratiske, og ved ikke selv hvilke af deres 1 million regler som de selv skal følge! Har selv en Nordea Løn konto i Sverige, hvor jeg får min løn. Det ville være så utrolig smart hvis jeg så havde adgang til min svenske konto fra min danske netbank (bor i Danmark), men det er ikke muligt. Bankerne sider fast i en forretningsmodel fra fortiden, og de kan ikke rigtig komme videre. De forstår ikke rigtig at forskellige kunder har forskellige behov.

 7. Men Nordea är Sveriges i särklass sämsta bank, så byt till något vettigare där du kan få service. Och varför har du inte en personlig bankman så du slipper kopplas runt?

 8. Nordea suger verkligen! Vi har börjat använda dem i vår webshop eftersom vi trodde de var en stor privatbank. Efter att som företagare ha bråttats med deras inkompetenta kundtjänst, obegripliga talsvar i telefonbanken och deras superkrångliga inloggningi internetbanken, så förstår jag varför vi får så lite direktbanksbetalningar via Nordea. Hela deras uppenbarelse är strukturerad utifrån demsjälva och deras interna rutiner, inte efter mig som kund. De har den i särklass sämsta internetbanken (och jag har alla fyra stora).
  Byt bank Dan!

 9. Byt bank!
  Inte för inte som de kallade Puckobanken på 80-talet. Idag blev jag så lack på dem att jag påbörjade bankbyte. 700.000 pix som går från Nordea till Skandiabanken, bara sådär.

  Och jag tror tamigfan inte att de ens märker nåt!

 10. Hej,
  Jag kör faktiskt med ett privat MasterCard från GE Money Bank i min verksamhet. Jag undrade vad haken var då dom skröt om inga avgifter och dessutom förmånlig växelkurs. Men vi har nu kört detta i över ett år och det fungerar lysande. När jag behöver omsätta mer än kreditlimiten på 100k så sätter jag bara in så mycket som behövs i förtid så att jag har en positiv balans på kontot.

  Angående växelkurs så är GE Money Banks MasterCard förmodligen det mest förmånliga du kan hitta. Köpet görs för gällande mittkurs, vilket innebär att valutakonverteringen sker till cirka 1,8% bättre kurs än på mitt Nordea-kort (och i stort sett vilket annat kort som helst). Genom detta sparar vi kontinuerligt 1800 kr per 100kkr i betalningar i osynliga kortavgifter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *