Krönika:
Tobias Jonasson

Dan Nilsson


En till Ehandel.se Bloggar webbplats

Facebook Like-knapparna del 2

Jag har meckat fram och tillbaka med facebooks nya open graph sedan mitt förra inlägg och jag kan konstatera följande deprimerande insikt.

Om du har en existerande fan page idag som du vill koppla en like-knapp till så går det ej. Testar du connecta med fb:app_id så funkar det att likea men du likear alltid den URL du är på, inte den faktiska fan pagen vilket gör att din befintliga fanpage inte ökar i fans utan du måste börja om på en ny url-baserad (typ www.roligaprylar.se) fanpage vilket suger.

Det är inte bara jag som stör mig på detta utan flertalet andra om man läser på facebooks developer forums. Helt ärligt förstår jag inte hur FB tänkt eller om det bara är jag och en del andra som är efterblivna och inte fattar?

En workaround jag trodde jag kommit på var att ställa URL-fältet i embedkoden till min fanpages facebook-url, men det gick ej. Då får man felmeddelandet att detta inte stöds ännu.

Jag har bara testat integrera utan Facebooks JS-SDK via iframe så det kan funka med denna, det kan jag ej svara på. Min lösning på att få en snygg Like-lösning på framsidan av min butik var att köra med Like-box istället för like-button, denna går nämligen att skapa för en fan-pages ID-nummer vilket gör att folk som klickar blir fans.

Om någon har en lösning på like-knappen och att koppla den till en existerande fanpage så vore jag tacksam för input. Jag kör idag alla mina produktsidor med en like-knapp som då blir en helt ny fanpage när någon likear en produkt, det är inte särskilt optimalt men åtminstone kan jag bygga min fanpages storlek med min like-box på framsidan.

Till sist kan jag rekommendera Judiths genomgång av Open Graphs påverkan på e-handlare:

http://www.judithwolst.se/e-handel-facebook-open-graph/

Comments 10

 1. Patrik wrote:

  Det var precis det jag märkte också när jag testade. Att man inte kunde knyta like-knappen till sin befintliga fan-sida.

  Jag hoppas dom kan komma med den möjligheten snart. Och är det någon som har en lösning idag, dela med dig gärna 😉

  Posted 10 Maj 2010 at 09:52
 2. Judith wrote:

  Tack för rekommendationen Dan!

  Posted 10 Maj 2010 at 08:13
 3. Daniel wrote:

  Måste man göra något speciellt med Kontot på Facebook också?
  Jag får nämligen bara upp det kryptiska meddelandet ”admin fel” när jag försöker lägga till en like knapp :(

  Posted 13 Maj 2010 at 02:50
 4. dan wrote:

  Nej det ska man inte behöva.

  Posted 15 Maj 2010 at 04:27
 5. aesthetic clinic wrote:

  Can I simply just say what a comfort to discover someone who actually knows what they’re discussing on the
  internet. You certainly realize how to bring an issue to light and
  make it important. More people need to look at this and understand this side of the story.
  It’s surprising you are not more popular because you certainly have the gift.

  Posted 07 Mar 2017 at 03:39
 6. en marbella Maquillaje Semipermanente cejas pelo a pelo wrote:

  This piece of writing will help the internet people for building up new
  webpage or even a weblog from start to end.

  Posted 08 Mar 2017 at 01:55
 7. Anonym wrote:

  Hi there, I want to subscribe for this website to obtain most up-to-date updates,
  thus where can i do it please help.

  Posted 08 Mar 2017 at 02:05
 8. en marbella Microblading ojos wrote:

  Excellent way of describing, and good article to take facts regarding my presentation subject matter, which i am going to convey in academy.

  Posted 08 Mar 2017 at 08:36
 9. sos-reparation wrote:

  interesting article, well written, thank you for this type of articles and information.

  Posted 13 Dec 2017 at 01:13
 10. promoteur immobilier wrote:

  Excellent article, J’espère qu’ils pourront trouver cette opportunité bientôt

  Posted 14 Dec 2017 at 05:05

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *Leverantörserbjudanden

Jobb på Ehandel.se
Swegmark of Sweden söker:
Marknads- och säljsupport för e-handel
Gents söker:
Marketing Team Leader
Dr Denim Web AB söker:
E-Commerce Administrator