Facebook Like-knapparna del 2

Jag har meckat fram och tillbaka med facebooks nya open graph sedan mitt förra inlägg och jag kan konstatera följande deprimerande insikt.

Om du har en existerande fan page idag som du vill koppla en like-knapp till så går det ej. Testar du connecta med fb:app_id så funkar det att likea men du likear alltid den URL du är på, inte den faktiska fan pagen vilket gör att din befintliga fanpage inte ökar i fans utan du måste börja om på en ny url-baserad (typ www.roligaprylar.se) fanpage vilket suger.

Det är inte bara jag som stör mig på detta utan flertalet andra om man läser på facebooks developer forums. Helt ärligt förstår jag inte hur FB tänkt eller om det bara är jag och en del andra som är efterblivna och inte fattar?

En workaround jag trodde jag kommit på var att ställa URL-fältet i embedkoden till min fanpages facebook-url, men det gick ej. Då får man felmeddelandet att detta inte stöds ännu.

Jag har bara testat integrera utan Facebooks JS-SDK via iframe så det kan funka med denna, det kan jag ej svara på. Min lösning på att få en snygg Like-lösning på framsidan av min butik var att köra med Like-box istället för like-button, denna går nämligen att skapa för en fan-pages ID-nummer vilket gör att folk som klickar blir fans.

Om någon har en lösning på like-knappen och att koppla den till en existerande fanpage så vore jag tacksam för input. Jag kör idag alla mina produktsidor med en like-knapp som då blir en helt ny fanpage när någon likear en produkt, det är inte särskilt optimalt men åtminstone kan jag bygga min fanpages storlek med min like-box på framsidan.

Till sist kan jag rekommendera Judiths genomgång av Open Graphs påverkan på e-handlare:

http://www.judithwolst.se/e-handel-facebook-open-graph/

 

10 thoughts on “Facebook Like-knapparna del 2

 1. Det var precis det jag märkte också när jag testade. Att man inte kunde knyta like-knappen till sin befintliga fan-sida.

  Jag hoppas dom kan komma med den möjligheten snart. Och är det någon som har en lösning idag, dela med dig gärna 😉

 2. Måste man göra något speciellt med Kontot på Facebook också?
  Jag får nämligen bara upp det kryptiska meddelandet ”admin fel” när jag försöker lägga till en like knapp 🙁

 3. Can I simply just say what a comfort to discover someone who actually knows what they’re discussing on the
  internet. You certainly realize how to bring an issue to light and
  make it important. More people need to look at this and understand this side of the story.
  It’s surprising you are not more popular because you certainly have the gift.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *