Dag 25,26,27: Oops en liten rekyl visst

Vårt nyhetsbrev igår fick en ganska oväntad effekt. Jag vet inte om vi tagit oss vatten över huvudet just nu, men jag hoppas inte det… men jag kan inte säga att jag inte är nervös just nu. Vi fick en enorm orderingång i söndags jämfört med budget. Detta var inte något jag räknat med, utan syftet var snarare att stävja inbromsningen lite, inte göra såhär. Men man ska väl inte klaga?

From i söndags blir nu alla ordrar som läggs automatiskt postpaket för att vi ska kunna följa och spåra dessa under de kommande två dagarna och försöka förhindra problem under vägen, samt kunna hjälpa kunder som inte fått sina ordrar. Kanske tappar vi konvertering, men det spelar egentligen ingen större roll nu. Det viktiga är att kunderna som beställda får prylarna innan jul, för då slipper vi mängder med ångerrätt och reklamationer och kundtjänstärenden.

Många kedjor blir det

Ett annat problem vi märkte idag är att en webbutik har många länkar och brister en så kan det dra ner hela flödet av paket. Idag hade vi till exempel slut på tejp och ganska ont om bra emballage. Lösningen var att återanvända lådor så mycket vi kunde och att panikköpa tejp på stan. Det låter kanske enkelt men när man ska få ut 350 ordrar på 3 personer innan 14.00 då Posten kommer och hämtar… ja då blir det inte lika enkelt längre. Men det löste sig, vi fick köra över de sista postpaketen själva till postcentret med vår stekiga Ehandelsbil.

Fredag den 17:e december

 • Ordrar:  157 st
 • Antal utleveranser:  0 st
 • Ordervärde:  57.772 kr (ex moms med frakt)
 • Konvertering:  4,73 %
 • Besök:  3315 st

Lördag den 18:e december

 • Ordrar:  161 st
 • Antal utleveranser:  0 st
 • Ordervärde: 58.860 kr (ex moms med frakt)
 • Konvertering: 4,5 %
 • Besök: 3559 st

Söndag den 19:e december

 • Ordrar:  235 st
 • Antal utleveranser:  118 st
 • Ordervärde: 87.029 kr (ex moms med frakt)
 • Konvertering:  5,0 %
 • Besök: 4645 st
 

14 thoughts on “Dag 25,26,27: Oops en liten rekyl visst

 1. Jag måste få citera senaste ehandelsnytt då jag är så stolt över min förmåga att förutsäga framtiden 😉

  ”Kan det kanske vara så att folk kommer vänta tills nu i helgen för att beställa alla sina julklappar? Vi kan alltid hoppas. Då blir det nog att kalla in packningsbrigaden i helgen om man ska klara av måndagen. Men som sagt vi får se vad som händer.”

  Nu kanske inte alla andra hade en peak dock. Men jag kände på mig att veckodagarnas placering kunde gagna en del ehandlare.

  Hoppas det dalar lite nu iaf för jag börjar bli trött på att packa 😀

 2. Samma sak här! Vi har haft riktigt bra dagar (om man bortser från fredagen) och även idag ser ut att bli en riktigt bra dag både i antal ordrar och intäktsmässigt.

  Bara hålla tummarna för att Posten tar fram sina snöskotrar och kör ut alla paket i tid nu!

 3. Söndagen var rätt så galen här också, och jag tror att det risiga vädret gjorde sitt till. Istället för att ge sig ut på vägarna och jaga julklappar så satt man hemma i värmen och E-handlade istället.

 4. Idag var det rekord för oss! Många kunder handlade hos oss för att våra största konkurrenter som producerar utomlands inte längre kan leverera innan jul.
  Nu börjar dagarna med dörrknackare som vill ha saker i sista minuten 😛

 5. Vi hade också otippat bra tryck i söndags men vi satte vår stopptid till kl 12 igår (måndag) och då dog det. Känns ganska skönt nu att vi safade lite med stopp igår och att alla paket nu också går med Posten postpaket.

 6. Det måste vara såå härligt att sälja på internet och vilka angenäma problem ni verkar ha, ligger själv i startgroparna och vill komma dit ni är idag, det vore så kul med en ongoingbusiness. Tack för fin läsning…

 7. Excellent weblog here! Additionally your web site quite a bit
  up very fast! What host are you the use of?

  Can I am getting your associate hyperlink on your host?

  I desire my web site loaded up as fast as yours lol

 8. There are some interesting points in time in this article but I don’t know if I see all of them center to heart. There is some validity but I will take hold opinion until I look into it further. Good article , thanks and we want more! Added to FeedBurner as well

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *