Såhär omvärldsbevakar vi

Omvärldsbevakning är otroligt viktigt som e-handlare. Vi får väldigt mycket blogginlägg om butiken och våra produkter och vårt system hittar de flesta. Om vi tycker det passar går vi ofta in och svarar i kommentarerna och skriver något kul eller tackar för omnämnandet. Vi är personliga, vi är våra kunders vänner och det är inte bara någon säljtaktik vi har, det är vår livsfilosofi. Vi är mer än bara en webbutik, vi är människor som driver en webbutik och när vi går ifrån det så är det dagen jag slutar.

Såhär ser vår omvärldsbevakning ut

Det är inget fancy och det tar max en timme att koda, det vi gör är att vi läser av Google Blogsearch, Twingly och Frisim.se efter nyheter om RoligaPrylar.se och visar dem sedan i vår backend.

Såhär kan det gå…

Vi har en hel del jättelojala bloggare och kunder (vi betalar dock aldrig någon för att blogga om oss) som regelbundet tipsar om våra prylar. Det är superkul och något vi är väldigt tacksamma för, så när Emma på denna bloggen skrev ett inlägg om vår Stormtrooper Väckarklocka och att hon ville ha en sådan… så ja…. då händer detta

http://altheatrollet.blogg.se/2011/february/storm-troopern-ar-min-bara-min.html

 

15 thoughts on “Såhär omvärldsbevakar vi

 1. Ibland ger vi bort saker till tävlingar, men det är alltid utan krav på motprestation numera.

 2. Jag blir bara mer och mer imponerad över vilka funktioner du byggt in i back-end Dan, små smidiga saker som trots allt gör en skillnad i kontakten med kunden.

  Suck, att man inte är duktigare på programmering.. Du har inte lust att dela med dig av lite kod, mot lite roliga tillbehör till en V50 🙂

 3. Hehe tack Holger. Tror inte du skulle ha så mycket nytta av bara koden tyvärr annars hade du fått den.

  Angående min plattform har tankarna att hyra ut den, sälja den och även ge bort den som open source alla passerat min hjärna. Dock har jag valt att inte göra något av det då det är så specialbyggt för mig och bara skulle leda till huvudvärk när folk ska fatta min fulkod 🙁

  Men hade jag haft lite mer tid eller intresse av det kunde jag nog gjort det.

  Däremot kan du lösa en likadan bevakning väldigt enkelt genom att bara fixa RSS-feeds från twingly, google och frisim och sedan mata in detta i Google Reader och be den larma dig när det kommer något nytt. Inte lika integrerat, men annars lika bra.

  Nu ska jag fantisera om tillbehör till V50n (som förresten pajjade efter 6 dagar… hehe)

 4. Live avundsjuk blir man, skulle själva villa ha något liknande. Har tittat på Twinglys olika funktioner men alltid stupat på priset.
  Grattis till dig som kan göra detta själv:)
  Tror säkert att du skulle kunna sälja det som en fristående modul om du kan knåpa i hop något sådant. Framför allt om blogginläggen går att knyta till specifika produkter/sidor på en gång som med Twingly Blogstream.

 5. @Peder vi håller på att kika på en enklare version av Twingly Blogstream för ehandlare till ett pris mer anpassat för mindre ehandlare.

  Maila på anton@twingly.com så berättar jag mer!

  Och btw, ang bevakningen, så fungerar Google Reader jättebra som Dan säger för båder Twingly, Frisim och Google News mfl. Går även använda t.ex. Netvibes (blir mer som Dans bild ovan då!) eller Bloglovin.

  Mvh Anton

 6. Dan: Vet att ni använder Posten för att skicka era grejer, men vad för typ av fraktsätt har ni? Varubrev- Sändning/Enstaka osv..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *