Hur jag blev lurad av iPhonebutiken.se

Jag har tidigare berättat om de kriminella personerna i Kalmar som lurade av mig iPhonebutiken.se med mycket tvivelaktiga metoder.

Nu har de gjort en film om detta där de erkänner stöld och bedrägeri. Resten av filmen är såklart lögn och jag är fortfarande Sveriges bästa e-handlare enligt SCB:s statistik för 2011.

 

40 thoughts on “Hur jag blev lurad av iPhonebutiken.se

 1. Jag har inte läst om hur det gick till, och inte hittat något efter att jag googlat heller. En länk kanske?

 2. Mycket humor och glimten i ögat i denna video … men också tyvärr ett stort misslyckande för Dan.

  Iphonebutiken är idag besöksmässigt avsevärt större än roligaprylar och Dans alla andra säljsajter tillsammans (källa alexa).

  Omsätter 15 miljoner kronor om året med enorm marginal. Såldes för 100 000 kr (?) för några år sedan. Vinsten i år sannolikt över 5 miljoner kronor efter skatt.

  Av detta lär man sig att aldrig sälja en butik vars omsättning expanderar. Säljer gör man när omsättningen stangerat.

 3. Nej man säljer för att man vill det. Jag hade aldrig lyckats med butiken och samtidigt hade jag sabbat alla mina andra verksamheter på köpet.

  Jag ångrar inget och jag är sjukt glad över daniel och kims framgångar.

  Jag är inte företagare för pengarna utan för lärdomarna och allt kul jag upplever.

  Så tyvärr har du fel i just detta fallet men rent generellt stämmer säkert ditt råd om man bara tittar på hårda värden.

 4. Håller med Dan, man säljer för att man är färdig med någonting eller för att man behöver pengarna till annat. Att behålla något för att det kan bli stort i framtiden är en dålig affärsstrategi. Bättre att låta någon annan växa det och glädjas med deras framgång än att småsurt muttra och ångra sitt beslut. Heja Dan och heja Iphonebutiken! /Peter

 5. Att sälja en verksamhet för 75 000 kr år 2008 när samma verksamhet 2011 gör en vinst om 5 miljoner kronor kallar i alla fall jag för ett stort misstag.

  Iphonebutiken tillsammans med roliga prylar hade kunnat göra en vinst om 10 mkr för 2012, börsvärde om 80-90 miljoner kr vid notering på aktietorget. Nu kommer det ta många, många år att bygga upp samma bolagsvärde.

 6. Okej men iphonebutiken hade inte omsatt 15 miljoner med mig. Det är daniel och kim som fixat detta.

  En webbutik är inget självspelande piano med ett förutbestämt öde… Utfallet är ofta linjärt med arbetsinsatsen med vissa multipler som spelar in såsom bransch, timing och tur.

  Hade jag behållt butiken hade jag:

  1. Kört den i botten. Den hade omsatt 0kr 2011
  2. Jag hade tappat fokus från andra butiker som aldrig hade varit där de är idag utan mkt. Mindre
  3. Hatat mitt liv

  Så du har fel, men det handlar inte om att jag inte vill erkänna misstag det gör jag gärna.

  Om man ska vara efterklok, vilket är meningslöst men iofs bra för framtiden, så skulle jag gett bort butiken mot att jag fick aktier i den. Det hade varit smart men jag tänkte inte så långt tyvärr, men nästa gång så!

 7. Vissa folk är helt körda i skallen. Folk som lämnar kristalliserande kommentarer utan att lämna sina namn bland annat.

  Jag gjorde också ett enormt misstag. Jag spelade inte på lotto med de vinnande siffrorna när vinsten låg på 124 miljoner skattefria kronor nu sist i Helsingborg.

  Fan alltså, vilket stort misstag jag gjorde!
  Det är enkelt att vara eftertänksam eller hur?

 8. 5 miljoner i vinst och enorma marginaler?

  Snälla, kan inte du bli vår konsult?

  Många miljoner i vinst och enorma marginaler är nämligen något vi strävar efter, dock har vi inte riktigt kommit dit än.

  Men du kanske har några häftiga tips?

 9. Tycker Dan har rätt inställning… Kör man på att bara tjäna så mycket pengar som möjligt missar man mycket på vägen. Det spelar ingen roll hur rik du är det viktiga är att ha ett rikt liv.

 10. Säger så här, Sverige är skurkarnas paradis, helt sjukt, det finns inte tillräckligt med resurser för att möta upp kriminaliteten. Dessutom är straffskalorna för låga så folk blir inte avskräckta.

 11. Har själv blivit lurad på ett domännamn och tillhörande hemsida. Det är den som har inloggningen till webbhotellet som har makten. Släpp aldrig koden till någon du inte litar på!!

 12. Värst av allt är om man glömmer att betala för domännamnet och någon ”snappar” det. Surt som fan om man haft business med det tidigare. Lycka till grabbar…!!

 13. Ägare som inte tål negativa omdömen, jagar därför klagande kunder med skärbrännare och kallar dem paranoida!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *