#16 Erik Byrenius, Onlinepizza

erikbyrenius

Jag fortsätter på temat ”personer med koppling till Linköping” och har i detta avsnitt intervjuat Erik Byrenius, grundare och tidigare VD på Onlinepizza. Resan med Onlinepizza startade under studietiden i Linköping som ett sommarprojekt 2005 efter att de sett ett typiskt student-bakis-på-söndagen-behov, att de verkligen ville ha pizza men utan att gå och hämta – och betala med kort. Utan särskilt stora planer på att göra det till ett riktigt företag, så blev det ändå så till slut. Med hjälp av att bygga hårdvara (en beställningsskrivare till restaurangerna), rondell-reklam med ihopsatta a4-papper så lyckades de tillslut med det ambitiösa målet de satt upp efter första sommaren om att ”dubbla studiebidraget”. Och resten är, som man brukar säga, historia. För tre år sedan sålde de bolaget till Delivery Hero för mellan 250-500 miljoner kr.

Sedan Erik slutat på Onlinepizza har han varit affärsängel och investerat i bland annat Castle, Lingoda, Tailor & Tales och Vaulted. Den här veckan har Erik även lanserat Startupdocs, som erbjuder gratis mallar- & guides för juridiska dokument för startups.

Lyssna via iTunes, SoundCloud eller RSS.

Glesys

Tack till vår huvudsponsor, serverdrift- & hostingleverantören Glesys som ni även hör i början av poddeni ”hostingskolan”. Ehandelspodden presenteras i samarbete med Ehandel.se och görs av mig, Anton Johansson. Tack också till vår mittsponsor Contentor samt Apear.

 

3 thoughts on “#16 Erik Byrenius, Onlinepizza

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *