Jenny Rydhström, Gents.se

jennygents

I detta avsnitt av Ehandelspodden har jag träffat Helsingborgsbaserade entreprenören (och tidigare skattejuristen) Jenny Rydhström som är grundare och VD på Gents.se. Gents säljer hudvårds, skäggvårds- & hårvårdsprodukter för män och satsar på att vara premium. De har, vilket Jenny berättar om i intervjun, tajmat marknaden väldigt bra och blivit en av de e-handelsaktörer som kunnat dra nytta av skäggtrenden bäst. Däremot ser Jenny (vilket jag verkligen kan hålla med om!), en långsiktigt växande trend där män är bättre på att ta hand om sin hud, sitt hår och sitt skägg så de står inte och faller med alla hipsters skäggväxt.

Jag blev väldigt INSPIRERAD av Jenny och tyckte hon hade riktigt, riktigt spännande lärdomar om e-handel. Till exempel pratar vi om att Gents aldrig tagit in externt kapital utan växt med lönsamhet (till nästan 30M i omsättning!), svårigheten att kombinera e-handel och en fysisk butik (de har en egen salong/butik i Helsingborg), om att ta fram ett franchisekoncept, hur viktiga egna varumärken är och såklart en hel del om HUR de lyckats.

Lyssna via iTunes, SoundCloud eller RSS.

Tack till vår huvudsponsor Klarna, läs mer om Klarna Checkout här. Ehandelspodden presenteras i samarbete med Ehandel.se och görs av mig, Anton Johansson. Följ mig gärna på Twitter!

 

2 thoughts on “Jenny Rydhström, Gents.se

  1. Hej,

    Jätte bra och trevligt program som vanligt. Förgyller mina resor med dessa intressanta reportage, grymt bra!

    Däremot måste jag dock be dig göra något åt din signatur melodi… Den gamla modem uppkopplingssignalen är väl helt ok i sig, men med risk för att låta som en gammal gubbe alldeles för hög volym. Varje gång så sliter jag lurarna i panik ur öronen och det skorrar i hela huvudet. Prova tomteverkstaden eller nått annat glatt i stället 🙂

    Lycka till!
    /Ola

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *