I bilen utanför Danmarks största ehandlare

Nu är vi på eTrip dag 2, tyvärr hade vi lite missöde med danska trafikpolisen, vilket gjorde oss aningens försenade till Smartguy och en videointervju med Nicolai Kærgaard hann vi inte göra. Däremot fick vi en trevlig rundvisning och samtal med Nicolai och lite av våra reflektioner efter besöket lyckades Christoffer också filma.

Smartguy är etablerade i flera Europeiska länder och har bland annat fått utmärkelser för bästa webbutik i Europa tidigare år. Shoppen som började som en renodlad herrkonfektionsbutik finns också med en svensk sida, smartguy.se, och har under senare år utökat till att även innefatta damkläder och barnkläder. Det är full fokus på expansion och gärna på andra marknader än Danmark.

Nicolai som är en trevlig herre beskrev den danska marknaden för e-butiker som extremt mättad och rekommenderade inte ett intåg i Danmark för oss svenska e-handlare. Dessutom hann han med att dödförklara oss som har butiker som omsätter mindre än 100 miljoner. Något som det förmodligen ligger mycket i, om en stor aktör som Amazon eller Cdon bestämmer sig för att ta en marknad så har vi småspelare inte mycket at sätta emot.

Den mycket komprimerade analysen av intervjun finner ni här. Observera att allt som sägs inte nödvändigtvis är sant (exempelvis att vi inte skulle ha fått filma inne på företaget..).

 

Rikard och Dan

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *