Lastbryggan – en lönsam affär

Idag har vi varit på studiebesök hos Mats på Lastbryggan. Lastbryggan säljer vuxenleksaker och film som inte lämpar sig för familjekvällar. Åtminstone inte om barn eller farmor sitter med i TV-soffan. Lastbryggan började med e-handel redan 1994, grundaren och den fortfarande idag drivande personen bakom företaget är Mats. Mats är förutom en hejjare på lössnoppar och film även aktiv här på ehandel.se så flera har säkert stött på honom i diverse forumtrådar.

Jag som ofta säger att toner och bläck är en konkurrensutsatt bransch satte i halsen när Mats berättade att det på nätet finns runt 250 butiker som säljer sexleksaker. 80 procent av marknaden står dock ett fåtal aktörer för; Lustjakt, Martinshop, Lastbryggan och någon eller några fler.

Dan, som är en flitig besökare i denna kategori, hade observerat att språk och layout skiljer sig en hel del mellan olika butiker i vuxenleksakskategorin. Detta är något som Mats bekräftar, Lastbryggan är den av toppaktörerna som tydligt riktar sig mot män. Istället för att ha förskönande omskrivningar så använder Lastbryggan ett grövre och råare språk i sina produktbeskrivningar. Mats tror att detta tilltalar män mer än kvinnor.

Vi har pratat mycket om lageroptimering, logistik och hur man som ehandlare kan öka sina marginaler. Ett exempel för att få upp marginalerna berättar Mats om; När kunder beställer märkeskondomer så skickar Lastbryggan med prover på andra märken i paketen. Dessa prover är produkter han har bättre marginaler på och genom att skicka med gratisprover kan han i flera fall få kunden att handla dessa istället för lågmarginalprodukter nästa gång och på så vis förbättra sina marginaler. Ett bra knep som säkert fungerar i andra branscher också.

Jag och Dan fick lov att provjobba lite på lagret, tyvärr drog Dan ur sladden till kameran precis när jag var på väg att vinna men lite av arbetspasset kan ses nedan.

EDIT: Jag är kass eller så är wordpress kass så filmen kommer inte med men klicka här för att kolla via Bambuser.

 

Rikard och Dan

 

4 thoughts on “Lastbryggan – en lönsam affär

  1. Tack för titten, riktigt kul att träffas IRL. Men den där sladden… Hmmm, jag tror att kameramannen kunde se en viss orättvisa i att Dans order var dubbelt så stor och bröt klippet rent sportsmässigt. Synd att tiden går så fort när man har trevligt och att ni var tvungna att kasta er iväg redan efter ett par timmar.

    Jag saknar förresten en plugg på 3,5kg, den är svart och stod på hylla R5. Ville bara kolla så att det inte är någon av er som har svårt att sitta ikväll. Jag sa ju att den kräver träning…

    Ha en fortsatt trevlig roadtrip och kör försiktigt genom landet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *