I’m back!

Hej. Jag heter Maria och jag är ny här på ehandel.se. Det känns iallafall så. Under ett par veckors tid har jag varit så uppslukad av Nordic Design Collectives mässdeltagande att det inte funnit utrymme för mycket annat. Men nu är jag tillbaka.

Hur gick det då på mässan? Jotack, det gick bra. Mässan var alltså Hem & Villa, Stockholms (och Sveriges?) största konsumentmässa för hus, hem och inredning. Och vi öppnade popupbutik och hade försäljning av delar av vårt sortiment. Bilder på montern och rapportering från mässan kan du hitta i vår blogg. Mässan hade helt ok besökarstatistik (totalt 33 000 besökare på 4 dagar), men jag hade nog önskad ännu fler besökare och mer försäljning i montern. Försäljningen var bra, men jag hade högre förväntningar – och är man nånsin nöjd med försäljningssiffrorna…? 🙂 I relation till nedlagd tid är det också högst tveksamt om det går att räkna hem det.

Men ett mässdeltagande handlar ju inte bara om ren försäljning. Det har gett oss mycket uppmärksamhet och PR, både bland konsumenterna, i bloggvärlden (bl a genom allas vår Matsings inhoppare som trendspanare i inredningsvärlden 😉 och i vanlig press. Jag har fått nya kontakter både bland journalister och stylister som hittade oss på mässan, och som nu vill låna produkter till omslagsfotograferingar. Det säger jag ju förstås inte nej till.

Och – kanske viktigast av allt – vi har fått massor med nya mejladresser att bearbeta! De har redan fått sitt första utskick, och för att välkomna dem på bästa sätt inledde jag mejlet med en text om att de fick det här mejlet för att de gav oss sin adress på mässan, berättade vad mejlet brukar innehålla och så gav jag dem en tydlig länk för att avregistrera sig från våra utskick. Det var såklart en del som gjorde det, men det är jag bara glad för. Hellre det, än att vi uppfattas som att vi spammar folk! Jag vill ha en bra lista, med hög kvalitet, hellre än en stor lista.

Tajmingen på mässan var annars, ur mitt personliga perspektiv, katastrofalt. Jag missade ju nämligen eMeet! Det verkar också ha varit suveränt arrangerat, och jag är glad att några av sessionerna filmades så att jag har kunnat titta på dem efteråt. Tack alla inblandade för det!

En av de sessioner jag är glad över att ha kunnat se i efterhand är den om investering i ehandelsbolag (tack Fredrik!). Den var det extra bra tajming på då jag i kommande vecka både kommer att delta på Internet Discovery Day och officiellt öppna min runda på Funded By Me Equity. Intresset har hittills varit väldigt stort, så stort att jag kommer öppna för investering i större del av bolaget så att fler kan vara med. Minsta belopp kommer att vara 1000 kr, och om du vill vara med så är det bäst att du anmäler ditt intresse redan nu!

Som du förstår är det fullt upp nu. Och som inte detta räcker är det full förberedelse för julhandeln också, med ett par spännande saker på gång. Men det får jag återkomma till i senare blogginlägg…

 

One thought on “I’m back!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *