Imorgon skriver jag historia

Den här veckan är (återigen) intensiv och jag kastas mellan ytterligheter. Måndag eftermiddag deltog jag på Internet Discovery Day (mer om det nedan), igår var det fotografering för hela slanten och imorgon är jag med och skriver historia. Inte illa arbetat på en vecka, måste jag nog säga.

Jag börjar med morgondagen. Kl 14.00 kommer jag och ytterligare två bolag öppna de första rundorna för investering på Funded By Me Equity. Det innebär att vi kommer att vara de första bolagen i norden som finansierar vårt bolag på de här sättet, och jag tror att vi kommer följas av en lång lång rad bolag. För det här är faktiskt skithäftigt, och jag är så otroligt glad över att jag tog beslutet att testa detta! För ungefär 1,5 månad sedan skrev jag om detta första gången, då hade Funded By Me Equity precis öppnat sin sajt för intresseanmälningar. Jag hade lagt upp mitt bolag och satsningarna på en internationell expansion som ett av projekten, och jag sökte 200 000 kr mot 5% i bolaget för detta. Men vet ni, intresset har varit så stort och jag har fått så otroligt mycket positiv respons, så jag har öppnat för fler att bli delägare. När vi öppnar rundan imorgon kommer 12,5% av bolaget vara öppet för investering, vilket motsvarar 500 000 kr.

En av de största fördelarna med den här typen av investeringar är att vi kan få många ambassadörer. En del kommer vilja ha kontakt och bolla idéer, andra vill inte engagera sig alls, det vet jag nu. Men det finns ändå en styrka i att ha flera som är engagarade, därför kommer den minsta investeringsnivån att vara 1 000 kr. De som redan nu anmält intresse har flaggat för större belopp än så, men jag vill att det ska finnas möjlighet även för enskilda som kanske inte har så mycket pengar att ändå vara en del i den spännande resan vi har framför oss. Om du vill vara med kan du redan nu läsa mer och anmäla ditt intresse här.

Att morgondagen kommer bli spännande står extra klart efter måndageftermiddagens Internet Discovery Day. Tillsammans med ca 100 andra startups presenterade jag mitt case på en remsa byggpapp och fick möjlighet att träffa många andra intresserade. Bland mina nya kontakter finns både möjliga nya samarbetspartners och investerare, och jag fick mycket bra respons från de jag pratade med. Och faktiskt flera nya intressenter till rundan på Funded By Me! Dessvärre hade jag så många att prata med vid mitt ”bås” (lyxproblem, jag vet 😉 så att jag hann inte gå runt och titta så mycket på de andra som ställde ut, men bland annat Judith har samlat några favoriter.

Det kändes på det hela taget som ett väldigt lyckat arrangemang, inte bara ur mitt personliga perspektiv. Det var mycket folk med seriöst intresse och bra frågor. Stor heder till Johan Jörgensen och hans team som dragit ihop detta!

Fotograferingen då? Jodå, den gick också bra. Temat var förstås jul och vi fick det till och med att snöa… Här kan ni läsa mer och se lite bilder från bakom kameran.

Men nu fokuserar jag på öppningen av investeringsrundan imorgon. Håll tummarna för mig, ok?!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *