Uppdatering från plattformsprojektet

Jag misstänker att ni undrar hur det går. Vi skulle ju lansera vår nya webb i maj/juni, och nu är vi ju en bit in i juni. Och vet ni vad. Som de flesta it- och webbprojekt har vi blivit lite försenade. Men bara lite, och jag vågar nästan säga att det bara är ett par dagar bort nu (med risk för att jinxa alltihop).

Killarna på Karlsson & Lord har jobbat otroligt hårt de sista veckorna, och är klippor att ha att göra med! Trots en del motgångar på olika håll så är de alltid lika glada, tillmötesgående och måna om att det här ska bli bra i slutänden.

Jag tänkte att jag skulle berätta lite om vad som kommer komma på nya sajten, för det blir ju en del nyheter jämfört med vår nuvarande. Både kundupplevelse, enkelhet och inspiration har vi försökt hålla i fokus under utvecklingsarbetet.

  1. Sajten är helt responsiv. Vi har en hel del mobil trafik, och jag vet att vår målgrupp använder sina smartphones mycket. De gillar dessutom att inspireras, så fokus ligger på mycket och stora bilder.
  2. Bättre sociala funktioner. Även här är handlar det om att vår målgrupp är aktiv i olika nätverk, och vi vill ta hänsyn till det även hos oss.
  3. Spara kassa och följa sina beställningar. Mer eller mindre standardfunktionalitet idag, men funktioner vi har saknat.
  4. Integrera mer mot vårt övriga innehåll. Vi jobbar mycket med vår blogg och andra sociala kanaler, och försöker integrera detta än mer på vår sajt, så att besökarna hittar mer inspirerande material.
  5. Internationell försäljning. Ett av huvudsyftena med plattformsbytet. Vi har ju idag redan mycket internationell trafik och internationellt intresse, men de har idag inte kunnat handla från oss. Det kommer de snart kunna göra.

Utöver det är det en hel del förändringar bakom kulisserna, men de är rätt tråkiga och specifika för just oss, så de går jag inte in på. Och även om den här sajten är ett lyft på många sätt så är vi långt ifrån klara och det finns (som alltid en lång lista med förbättringsområden). Men Rom byggdes inte på en dag, och med tanke på förutsättningarna i fråga om både pengar, folk och övriga resurser så är detta en riktig prestation, och vi lägger nu en fantastisk grund för att bygga vidare på sajten.

Snart snart snart kommer ni att få se sajten! Lovar att återkomma så fort det finns mer nyheter.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *