Att skapa utrymme för nya perspektiv

Kan ni ibland känna att ni bara springer på i samma gamla vanliga hjulspår? Bara jobbar på med allt som ska göras, på samma sätt som alltid, och hinner inte med att reflektera eller lyfta blicken? Tror att vi alla har varit där… Men nu har vi gjort ett par saker för att röra om i grytan!

Efter att i flera år inte riktigt ha trivts i Stockholm, trots att det är hemma för både mig och min man, så bestämde vi oss till slut för att göra något åt det. Det var en kombination av saker som gjorde att det plötsligt blev möjligt – jag visste att jag inte skulle ha någon anställd efter att vi stängde vår popup-butik, min man sade upp sig från sitt jobb och vi lyckades hyra ut vårt hus. Eftersom jag inte har något lager så kan jag enkelt flytta med mig kontoret varsomhelst, så vi tog vårt pick och pack och drog till Malmö där vi nu har hyrt en andrahandslägenhet för ett par månader och under en period jobbar jag och min man tillsammans med att utveckla mitt bolag, medan han letar nytt jobb.

Som så ofta när man börjar röra om i grytan så dök det upp nya spännande möjligheter. Veckan innan vi flyttade till Malmö fick jag ett mejl med en inbjudan till The Blue House i Marocko. Det är ett typ av entreprenörskollo, alldeles nystartat, där entreprenörer från flera länder samlas i ett hus vid havet för att jobba med sina respektive bolag. Så här är vi nu. Vi har snart varit i huset i en vecka, och börjar hitta lite nya rutiner. Bara att byta miljö ger möjligheter för nya perspektiv på saker och ting, och att dessutom tillbringa dagarna med nya personer från andra länder ger också nya perspektiv. Att man dessutom gör det i en liten fiskeby vid atlantkusten, där de flesta surfar mest hela dagarna, solen skiner och det är en sisådär 25 grader – tja, det gör ju inte saken sämre om vi säger så…

Det är spännande att börja om på det här sättet, att börja titta på allt man gör med nya ögon och fundera över om det verkligen är bra eller om man gör det bara för att man “alltid har gjort så” eller “alla säger att man ska göra så”. De senaste veckorna har vi träffat så mycket nya människor, vridit och vänt på allt möjligt, och framförallt pratat mycket värderingar – vad är viktigt för mig och oss, både privat och för bolaget? Det har lett fram till en del spännande tankar, så jag tänkte ta upp bloggandet här igen för att dela med mig lite av detta. En del saker kommer nog att provocera lite, men jag tänker att det är bra – man behöver ifrågasätta lite för att komma vidare. Så häng med. Vi har en spännande vår framför oss!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *