ATG's partnerdagar i Barcelona

Nu har jag packat och gjort mig redo, imorgon bär det av till Barcelona för deltagande på ATGs partnerdagar i veckan. Deras plattform är en av världsledarna men den är inte så utbredd bland företag i Sverige, fokus ligger på top100 i världen. De som har hört talas om ATG här syftar antingen på hästar eller på ATG dynamo som var den gamla java applikationsservern där det hela började. Det finns nog ett eller flera bolag som kan tänkas passa för deras plattform även i vårt lilla land så det skall bli spännande att träffa det mycket kompetenta ATG gänget igen. Vi har bevakat deras plattform några år nu och den är grymt stor och kompetent. Jag hoppas på en hel del inspiration och kanske en eller annan solstråle i pannan. Vi får se om jag lär mig något nytt eller ser några nya trender som vi bör ta tillvara på här, avrapportering kommer.

 

3 thoughts on “ATG's partnerdagar i Barcelona

 1. Intressant, jag trodde det handlade om hästar 🙂

  Vilka aktörer kör ATG i världen? Varför kör man det? Är det lite som för e-handeln som SAP är för affärssystemen?

 2. BestBuy, Sephora, Bvlgari, Vodafone, NiemanMarcus, OfficeDepot, Target, Urban Outfitters är några av deras många referenser. Man kan absolut säga att ATG är för e-handlarna vad SAP är för affärssystemsvärlden, närmaste globala konkurrenten är IBM skulle jag tro.

  Anledningen till att man väljer den ena eller andra plattformen är ju olika, ibland kan det ju vara helt ”politiska” skäl som ligger bakom. Den ansvariga för e-handeln väljer helt enkelt en av de största plattformarna för då kan man inte bli hängd för att valet var ”fel”. Det finns ett antal grundläggande frågor man först måste ställa sig, tex skall man ha en hyrlösning eller en fristående egen lösning, skall man ha call-center som jobbar i e-handelssystemet, vilket stöd vill man ha för produktinformation, skall lager hanteras i e-handelssystemet eller annat system etc. När man väl besvarat de övergripande frågorna hamnar man vanligtvis på en short-list med 5-10 system som man kan utvärdera med bland annat följande kriterier:
  – Pris
  – Funktionalitet
  – Skalbarhet / stabilitet / prestanda
  – Leverantörens stabilitet
  – Tillgång till implementationskompetens
  – Teknisk grundplattform (Java, MS etc)
  – Anpassningsbarhet

  Där skiljer det sig nog inte så mycket oavsett om man skall välja en hyrlösning eller en licensierad plattform/fristående lösning, stor som liten.
  Antagligen skulle jag kunna författa ett eget blogginlägg om det här, men det svarar nog på din fråga? 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *