Jag har en ide! vad gör jag nu?

Det första jag gjorde var att göra en marknadsundersökning!
Jag sökte på Google och i olika butiker, både online och i fysiska butiker, för att ta reda på om det redan fanns något liknande.
Tur nog så kunde jag varken hitta något eller någon som gjort något liknande eller någon som hade just denna speciella nisch så bestämde jag mig för att ta fram fiskformade godispåsar själv.

Jag skissade ned idén och skrev en kort presentation så att jag kunde presentera iden för en rådgivare hos Almi.
(Almi, Start-Up Stockholm och nyföretagarcentrum är statliga föreningar/organisation som ger gratis rådgivning och seminarium till personer som vill starta, driva eget företag eller vill ta fram en ny produkt).

När jag gick till Almi första gången så var designen och iden väldigt odefinierad. Jag tog helt enkelt med mig en origami fisk, berättade hur jag kom på iden, att jag ville tillverka pappers fiskar, fylla dem med godis och sälja dem till kunder. Hur skall jag ta detta projekt vidare..?
Jag fick inte mycket i gensvar vilket jag i och försäg kan förstå då idén och konstruktionen behövde bearbetas. Dessutom så var rådgivaren inte den rätta för just mig.
Att gå till en rådgivare är lite som att går till en psykolog, ibland är de bra och ibland mindre bra. Kanske är den första rådgivaren du träffar inte den ”rätta” personen som kan hjälpa just dig och din ide vidare men ge inte upp för det!
Jag fick besviket återvända till ritbordet.

Idén hamnade på ”hyllan” som så många andra planer och idéer gör pga. av Jobb, flytt, allt vad livet kretsade kring just då etc.
Det gick några år men sedan för ca två år sen återvände jag till Sverige igen efter att ha tröttnat på att bo och jobba i Tyskland. Vilket ledde till att jag frilansade lite åt ett tysk spel företag hemifrån istället medans jag försökte varva ned.

Så jag satte mig ned och funderade över vilket sidoprojekt jag ville starta upp. Då jag även kommit upp i den ålder då jag inte längre accepterar att leva på en usel lön bara för erfarenhetens skull så Försökte jag komma på ett projekt som inte enbart skulle vara kul att göra utan även, förhoppningsvis, har potential att generera en extra inkomst.
Jag kom att tänka på två gamla idéer jag haft, en ide var till en novell och den andra idén var fiskformade godispåsar. 🙂

Denna gången skrev jag ned en bättre presentation, skissade fram en enklare konstruktion, Gick till Start-Up Stockholm istället och hade turen att träffa en Grymt bra rådgivare som kunde ge mig direktiv inför nästa steg!

Tips!
Har du en ide eller vill starta eget företag så skriv ned din ide och gå till Start-Up Stockholm, Nyföretagarcentrum eller Almi!
Start-up stockholm: http://www.startupstockholm.se/
Nyföretagarcentrum: http://www.nyforetagarcentrum.com/
Almi: http://www.almi.se/

PS. Nästa inlägg kommer handla om tillverkning och vad för direktiv jag fick utav Start-Up Stockholm.

 

Monica Kreitz

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *