Maria Larsson=Kris(t)demokrat


Så här såg valaffischen med Maria Larsson ut 2010 – Hur skall den se ut i år?
Bild från: Kristdemokraternas Facebook-sida
Maria Larsson var det stora uppslaget i tidningen SvD den 4 januari eftersom hon informerar om att regeringen nu skall ha en snabbutredning och meningen är att man skall ha fram nya lagförslag som skall stoppa eller försvåra näthandeln med vin.

Maria Larsson tittar troligtvis på den finska lagen hur man gjort det krångligt för att så kallade vinklubbar skall existera. Enligt Systembolagets pressmeddelande så är det nog där man vill göra den stora förändringen. Finland har nämligen gjort det svårare med mellanhänder på transportsidan etc. och jag tror personligen däremot att Finland skulle få det svårt om man skulle överklaga deras förfarande inom EU. Det man kan glädjas åt däremot är att eftersom Systembolaget anser att man skall göra som Finland lagmässigt så borde det även innebära att man börja sälja öl ändå upp till 4,7 % i alkoholhalt på Ica, Coop, Hemköp, Willys och andra matvarubutiker. Maria Larsson och Systembolaget borde i detta fall även anse att man precis som i Finland skall tillåta gårdsförsäljning.

Det jag däremot tycker är väldigt konstigt att man på regeringen eller riksdagens hemsida inte hittar någon information om denna snabbutredning som regeringen tillsätter utan anslagstavlan för detta är Svenska Dagbladet, Systembolaget och IOGT-NTO‘s tidning samt bloggar.

Men jag gissar att det är ett beställningsverk från Systembolaget och IOGT-NTO tillsammans med deras lakej Maria Larsson (KD). Jag kan inte låta bli att tycka att Kristdemokraterna är det närmaste man kan komma Sverigedemokraterna och hoppas att båda dessa partier hamnar under spärren vid valet 2014 och det är mycket möjligt med KD.


Bild från SVT.se (På bilden ser man hur Kristdemokraternas Göran Hägglund och Maria Larsson, ståendes framför ett kors, inspekterar underlivet på en transsexuell person)

Med vänliga hälsningar

Peder Molin

Andra som bloggat och skrivit: Vintomas, Finewines.se, DN.se, JNytt, Aftonbladet, IMike, MyNewsDesk, Anna har ordet, DI.se,

 

Peder Molin

 

One thought on “Maria Larsson=Kris(t)demokrat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *