Krönika:
Tobias Jonasson

Sïmon Saneback, Blogg


Nordic eCommerce Award – den alternativa listan

Då var det dags för ett nytt blogginlägg. Rubriken är kanske inte lika ironisk som förra inlägget, men den kontroversiella andan verkar kvarstå. Ni lär inte ha missat att det bara är några få dagar kvar tills Nordic eCommerce Summit och dess Award går av stapeln!

Listan på de nominerade till Nordic eCommerce Award innehåller allt från färgstarka profiler som har främjat svensk e-handel till organisationer som har lämnat ett bra intryck under det senaste året.

Med all respekt till alla nominerade, vill jag idag rikta strålkastarljuset mot några andra, mindre kända personer inom e-handelssfären som har gjort en bra insats under den senaste tiden. Det skall de ha en stor eloge för.

Mesdames et messieurs, här kommer listan över e-handelns nykomlingar. Listan är utan inbördes ordning.

Årets Gonnabe: Oscar Altkvist

En ambitiös Norrköpingsbo som nyligen fått upp ögonen för e-handel. Planerar att starta sin första butik inom kort. Bloggar varje onsdag om sina e-handelsupplevelser. Värt att hålla ett öga på.

Årets Nykomling: Sveinung Skaalnes

Den passionerade och välutbildade norrmannen som har lett Hyper Islands e-handelsprogram under det gånga året. Han gjorde ett fantastiskt jobb som moderator på Emeets paneldebatt.

Årets Visionär: Carl Waldekranz

Om några dagar kommer Carl tillsammans med sina kompanjoner Siavash, Birk och Kaj att släppa den überhajpade e-handelsplattformen Tictail som ska revolutionera e-handeln en gång för alla.

Årets Entreprenörd: Sara Öhman

Sara har på kort tid lyckats bli e-handelns drottning på sociala medier. Arbetar på SearchMe med sociala medier för e-handlare. Se till att läsa hennes blogg, eller följa henne på Twitter.

Årets Dude: Rasmus Hammarlund

Denna trevliga och rara kille jobbar som e-handelsansvarig på ett Örebro-baserat företag. Jag vet inte varför, men något i honom påminner mig om Hurley från TV-serien Lost.

Årets Spöke: Julius GunnilstamChristopher Månsson

Sist men inte minst har vi två osynliga hjältar. Julius är chefredaktör på Ehandel.se och Chris står bakom I Love Sharing-initiativet tillsammans med Sarah Wittbom. Hatten av för dessa herrar som har jobbat helhjärtat för att sprida e-handelskunskaper.

Comments 5

 1. Christer wrote:

  Bra lista! Tyckte också att Sveinung Skaalnes gjorde ett kanonjobb som moderator på Emeet (ber om ursäkt Sveinung att jag kallade dig Svein i min rapport från Emeet). Kul också att du uppmärksammar Julius, som ofta får stå i skuggan av Dan Nilsson, men som är en stor del av ehandel.se även han.

  Posted 30 Apr 2012 at 07:53
 2. Jimmy Öström wrote:

  Julius Gunnilstam och Christopher Månsson har man träffat, mer Månsson då han arbetar på NES. Absolut spöken men oj vad världen hade varit en sämre plats utan dessa personer!

  Posted 30 Apr 2012 at 16:30
 3. NO LINGO wrote:

  +1. Lyfter på hatten Simon.

  Posted 30 Apr 2012 at 21:32
 4. Christopher Månsson wrote:

  Tack Jimmy!
  Vi ses på NES!

  Posted 02 Maj 2012 at 08:59
 5. Sveinung Skaalnes wrote:

  Takk Christer! Og Sïmon! Sees på NES neste uke!

  Posted 03 Maj 2012 at 13:21

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *Leverantörserbjudanden

Jobb på Ehandel.se
Swegmark of Sweden söker:
Marknads- och säljsupport för e-handel
Gents söker:
Marketing Team Leader
Dr Denim Web AB söker:
E-Commerce Administrator