Domytask vill bli ett Blocket för tjänster och småärenden

E-handel med tjänster blir allt vanligare. En svensk sådan är Domytask.se som lanserades i höstas. Här kan privatpersoner lägga upp annonser och få hjälp med saker de inte vill, eller har tid med själva. Responsen har varit positiv och nu expanderar man vidare till fyra nya städer.

Trenden att ta hjälp av andra privatpersoner med diverse småärenden har funnits en längre tid i USA. Bland annat har Google lanserat sin nya e-marknadsplats, Google Helpouts. En sajt där proffs kan dela med sig av sin visdom till kunskapstörstande. Häromdagen startades även en tjänst som erbjuder personliga e-shoppare.

Nu börjar fenomenet även sprida sig till Sverige och i höstas lanserade DHL leveranstjänsten MyWays. En logistikpool som bygger på att privatpersoner levererar paket direkt till andra privatpersoner mot ersättning.

Annons

I oktober 2013 lanserades även Domytask.se, en online-marknadsplats för tjänster och småärenden. Folk som har ont om tid och inte hinner med allt på sin ToDo-lista kan ta hjälp av andra privatpersoner i sitt närområde som vill hjälpa dem, och tjäna extra pengar.

– Du lämnar en förfrågan på hemsidan där du beskriver vad du vill ha hjälp med och vad du är beredd att betala för det, och får inom några timmar svar av ”agenter” som är intresserade av att utföra jobbet till det föreslagna priset. Agenterna som hjälper är oftast studenter, pensionärer eller andra med tid över, säger Babak Ayani, VD för Domytask.

Siktar på 20 städer i år

Hjälpen kan bestå av i stort sett vad som helst, som till exempel hundvakt, hjälp att slänga grovsopor, flytthjälp, trädgårdshjälp, fönsterputsning eller datorsupport.

Mindre än 3 månader efter lanseringen har Domytask 300 personer i sitt nätverk som är intresserade av att utföra uppdrag och hjälpa andra personer. Och nu fortsätter man expansionen och lanserar tjänsten i fyra nya svenska städer, Uppsala, Linköping, Västerås och Örebro.

– Det känns jättekul med den positiva respons vi fått efter lanseringen. Vi hoppas kunna fortsätta växa i samma takt och vårt mål är att vara etablerade i de 20 största städerna i Sverige innan årets slut. Vår vision är att bli den etablerade mötesplatsen för köp och försäljning av tjänster på samma sätt som Blocket är för fysiska produkter, säger Babak Ayani.

 

Källa: Press

Annons

Annons