E-handelskungen lämnar tronen för tuk-tuk i Indien

Nätbutiken Roliga Prylar meddelar idag att e-handelskungen Dan Nilsson beslutat sig för att lämna företaget. Han kommer nu avgå från posten som VD och resa utomlands.

Dan Nilsson har tidigare berättat om att han länge velat göra en exit. Detta lyckades han med i början av 2013 när han sålde majoriteten av sin nätbutik RoligaPrylar.se.

Nu gör han ännu en exit, ur Sverige, när han tar sig ut på en resa i världen. Först på tur står Indien där han skall köra tuk-tuk. Sedan kan det bära av till Kina för att utforska sin pingistalang, meddelar Roliga Prylar.

Annons
Annons

Dan Nilssons e-handelsresa startade med den transparenta bloggen Dan.se vilken i sin tur mynnade ut i flera framgångsrika nätbutiker, samt nätsidan Ehandel.se. Med tanke på detta frågade vi honom hur hans utresa kommer att påverka Ehandel.se:

Dan Nilsson– Det kommer inte påverka alls. Ehandel.se har varit i princip helt självgående senaste året med Julius vid spakarna. Jag är inte inblandad i något av det dagliga utan mitt jobb är primärt strategiskt och visionärt och det kan göras lika bra (eller dåligt) på distans. Vi har redan lagt en plan för Ehandel.se 2.0 där vi ska fokusera på och utveckla de bitarna vi tycker ligger oss närmast om hjärtat. Det blir inga omvälvande förändringar utan det handlar om att förbättra och utveckla de bitarna som vi tycker är viktigast för oss. Vår vision vi satte 2009 om att vara en megafon och kunskapsplattform för e-handlare står fortfarande kvar och det kommer alltid vara vår högsta prioritet, säger Dan Nilsson.

Responsiv nätbutik på väg

Nätbutiken Roliga Prylar kommer nu att drivas vidare av dansken Troels Johannesen som tidigare jobbat på Ebay och är medgrundare till nätbutiken Danish Street Fashion. Troels är även e-handelskonsult på företaget Net Departo, som investerat i Roliga Prylar.

Troels Johannesen jobbar just nu med framtagandet av en ny responsiv nätbutik och Roliga Prylars internationella varumärke AlphaGeek, han tillträder som VD första april.

Troels Johannesen– Det vi gör bra idag skall vi göra bättre. AlphaGeek skall struktureras upp och göras mer skalbart. Samtidigt måste vi behålla kulturen inom Roliga Prylar som vi har idag och som visat sig framgångsrik i Sverige. Denna måste föras med in på nya marknader. Vi skall också utnyttja resurserna vi har inom Net Departo för att accelerera tillväxten, säger Troels Johannesen.

 

Källa: Press

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!