eBay lockar säljare med bättre villkor än Amazon

E-handelsjätten eBay vill göra det enklare att sälja på sajten. Med mindre komplexa och fasta avgifter vill man göra marknadsplatsen mer attraktiv och hålla säljare borta från rivalen Amazon.

E-handelsjätten eBay ser för första gången på flera år över sina avgifter för säljare på sajten. Från och med den i vår kommer avgiften för att lägga upp varor på sajten att försvinna, i alla fall så länge man inte lägger upp fler än 50 produkter per månad.

Planerar man att lägga upp fler än så varje månad rekommenderar eBay att man löser en så kallad ”eBay Stores Subscriptions”.  Man hyr helt enkelt ett butiksutrymme på sajten och kan då lägga upp mellan 150 till 2500 produkter varje månad utan startavgift beroende på vilket abonnemang man väljer.

Annons
Annons

Ska ge lägre avgifter

Det finns tre olika abonnemang att välja mellan och de kostar mellan 20 och 200 dollar i månaden. Skulle man dock välja att betala årligen i stället för varje månad sjunker priset något. eBay kommer sedan att ta ut en avgift på mellan fyra och nio procent på försäljningssumman beroende på vad det är man säljer. Som mest ska man ta ut en maximal avgift på 250 dollar.

För de som inte har ett abonnemang kommer eBay att ta ut en avgift på tio procent av den slutgiltiga summan, även där är maxavgiften 200 dollar. Skulle man överstiga antalet listade produkter än vad som ingår i abonnemanget så kommer det precis som tidigare att kosta att lägga upp varje ny produkt.

Beroende på vilken typ av abonnemang man har skiftar priset, man får helt enkelt fördelaktigare priser desto dyrare abonnemang man har. Med de nya uppdateringarna hoppas eBay göra det enklare att sälja på sajten och man säger att många av deras säljare i slutet kommer att betala lägre avgifter. Många tror också att det är ett försök att ge sina största rival, Amazon en kamp om säljarna.

Källa: Press

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!