Premiär: eCademy – hetaste kompetensdagen i branschen

Ehandel.se lanserar en kompetensdag där e-handeln och dess rekryteringsbehov står i fokus. Premiärupplagan av eCademy går av stapeln i Borås den 10 maj.

Samtidigt som e-handelsbranschen växer med mellan 10 och 15 procent varje år pratas det om kompetensbrist och svårigheter med att rekrytera personal med digitala kunskaper. Därför presenterar Ehandel.se tillsammans med E-handelsstaden Borås nu eCademy, en kompetensdag som kommer att gå av stapeln för första gången i år.

Under en dag möts e-handlare, studenter, e-handelsleverantörer och utbildare i Borås för att nätverka kring frågor som rör e-handelns framtida personalförsörjning. Ett flertal spännande föreläsningar från nyckelpersoner i branschen utlovas. Dessutom kommer dagen att bjuda på en arbetsmarknadsdag där besökare och utställare får chansen att träffas och knyta kontakter. 

Annons

- Vi är jätteglada att kunna presentera detta helt unika event. Det känns som att det är en dag som behövs, både för arbetsgivarna och för alla studenter som kommer ut på arbetsmarknaden med färska e-handelskunskaper i bagaget, säger Sanna Thurdin, eventchef på Ehandel.se.

"Möter ofta utbildade utan jobb"

Ambitionen är att eCademy ska bli ett återkommande evenemang som årligen blir samlingsplatsen för allt som har med e-handel att göra. Vid premiäreventet kommer fokus att ligga på att minska klyftan mellan de som behöver anställa och de som letar efter arbete. Trots att många studenter utexamineras från e-handelsinriktade utbildningar runt om i landet är det ibland svårt för arbetslivet att rekrytera, oavsett om det handlar om logistik, detaljhandel, digital marknadsföring eller något annat.

Ehandel.se vill helt enkelt göra en insats för att arbetsgivare och personer med efterfrågad kompetens hittar varandra.

- I princip alla större e-handelsföretag kämpar med att ta in rätt kompetens samtidigt som vi ofta möter utbildade som står utan jobb. Vi vill med eCademy samla alla för att koppla ihop kompetensen med företagen samtidigt som vi tillsammans kan lägga en plan för framtiden, säger Sanna Thurdin.

Ser stor utvecklingspotential i Sverige

Att eCademy kommer att äga rum i Borås kommer kanske inte som någon överraskning. Sveriges postordermecka har länge varit i ropet vad gäller distanshandel och har på senare tid lockat till sig flera e-handelsutbildningar.

- Kompetens är ett av E-handelsstaden Borås största fokusområden och personligen en riktig hjärtefråga. Vi ser det som en successfaktor där vi i Sverige har en stor utvecklingspotential, vilket gör det till att denna dag är av största relevans! Behovet är i ropet just nu och vi är glada över att vi är med och tar action, säger Hanna Moisander, E-handelsstaden Borås.

eCademy äger rum på Textile Fashion Center i Borås den 10 maj 2016 med start klockan 08.30.

Annons

Annons