Expansionen av Amazon Fresh rullar vidare

Efter att New York fått ta del av Amazon Fresh i oktober är det nu dags för lansering i Philadelphia. Något som visar att e-handelsjätten vill ha sin del av den amerikanska dagligvaruhandeln som är värd drygt 600 miljarder dollar.

Amazons livsmedelstjänst Amazon Fresh håller sakta men säkert på att breda ut sig på andra sidan Atlanten. Sedan tidigare är tjänsten tillgänglig i Seattle, Los Angeles, San Diego samt San Francisco, och sedan i oktober även New York.

När det gäller the ”Big Apple” är tjänsten till en början tillgänglig för boende i stadsdelen Brooklyn, men tanken är att fylla på med ytterligare stadsdelar efterhand. I samband med att nyheten om New York läckte ut, ryktades det även om en expansion till Philadelphia. Något som nu visar sig vara sant.

Annons

Uppgradering av medlemskap

I måndags meddelade e-handelsjätten att Amazon Fresh kommer att lanseras i Philadelphia. Till en början är det boende i de centrala delarna av staden, och precis som i New York, är det endast medlemmar av Amazon Prime som kan ta del av tjänsten utan extra kostnad.

Amazon Prime, som sedan i våras kostar 99 dollar per år, är en tjänst som har mer än 20 miljoner medlemmar i USA, och som bland annat ger dem obegränsat med gratis tvådagarsleveranser samt streaming av filmer och musik.

Skulle man vilja fortsätta att använda sig av Amazon Fresh utan extra kostnad efter årskiftet krävs dock en uppgradering av medlemskapet till Prime Fresh. Något som kommer att kosta 299 dollar per år.

 

Källa: ReCode (1, 2)
Foto: Visitor7, CC BY-SA 3.0

Annons