Få av Norges största nätbutiker är norska

Norrmännen e-handlade varor och tjänster för 69 miljarder norska kronor under förra året. En del av dessa miljarder hamnade dock inte hos norska e-handlare. Endast två av de tio största nätbutikerna i landet, sett till omsättning, är norska.

I PostNords rapport E-handeln i Norden 2015 kunde vi läsa om hur de norska konsumenterna är de flitigaste när det gäller att handla på nätet, per capita. Norrmän var enligt rapporten även de som handlar mest från utlandet av de nordiska länderna.

Uppgifter som nu får stöd av den norska branschorganisationen Virke. I deras färska e-handelsrapport framkommer det att norrmännen köpt varor och tjänster på nätet för 69 miljarder norska kronor under 2014. En del av deras surt förvärvade kroner har däremot inte spenderats i norska nätbutiker.

Annons
Annons

Norskt i topp

I rapporten har man även listat de tio största nätbutikerna, gäller endast varuköp, i Norge sett till omsättning. På listan finns endast två nätbutiker som har sin bas i Norge, Komplett på förstaplats och Netthandelen på plats nummer sju.

Zalando kvalar in på andra plats som enda tyska nätbutik, och förutom två britter och en amerikan, hittar vi fyra svenska e-handlare i topp tio. Ikea ligger högst upp på femte plats med NetOnNet tätt efter. Ellos och CDON kommer på plats nio och tio.

 

Källa: NetthandelVirke
Foto: iStock

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!