Ehandel.se - Visa ett inlägg - Produktfotografering
Visa ett inlägg
 
Gammal 2013-06-20, 22:30
Fruktsam Fruktsam är inte uppkopplad
Fantast
www.fruitfullife.se
Fruitful Life
 
Reg.datum: jul 2012
Inlägg: 263
Fruktsam is on a distinguished road
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av connywesth Visa inlägg
Till belysningen kan man använda vanliga fotolampor som riktas indirekt dvs låt ljuset "studsa" mot en helt vit yta innan den träffar den produkt du ska fotografera. Direktbelysning från skarpa ljuskällor har en tendens att skapa skuggor.

Man ser ju ofta att professionella fotografer använder "paraplyliknande" skärmar som ljuset får studsa mot innan det riktas mot objektet som ska fotograferas.
Det beror på lite vad man är ute efter. Vill man ha maximal spridning på ljuset och mjuka skuggor så ska man studsa ljuset mot en stor yta. Men vill man ha bättre kontroll över ljuset så är det bättre med en diffusor i stil med en softbox.

Personligen föredrar jag att använda en diffusor för små objekt. Antingen en på varje sida eller en på höger sida och sen studsa ljuset på vänstersidan.
Det gör bilden lite mer spännande och ger mer kontroll. Har man för stor spridning på ljuset blir bilden gärna ganska platt och tråkig.
Visst, man får lite mer skuggor på bakgrunden med mer fokuserat ljus, men jag tar hellre det isåfall.

En enkel och billig diffusor till lådan är helt enkelt att skära bort sidorna och sätta smörgåspapper eller liknande där.
Lådan är ju helt enkelt "rummet" så det är onödigt att sprida ljuset utanför det. Då tappar man bara en massa ljus och blir tvungen att ha längre exponering eller högre iso-tal (sämre bildkvalité). Vill man ha lite mjukare ljus kan man flytta lampan/blixten lite längre från diffusorn istället.

Senast redigerad av Fruktsam den 2013-06-20 klockan 23:34.
Svara med citat