Plus Forum E-handelsforumet Betalsystem Erbjuda Faktura 60 dagar?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #104771
    bolets
    Deltagare

    Vi håller på med mestadels b2b affärer och har god ekonomi i företaget. Är det någon som testa att erbjuda 60 dagars betaltid? Antingen kan man erbjuda detta mot ett pristillägg eller som marknadsföring. Någon som testat? Vi erbjuder 30 dagars betaltid idag.

    #185580
    Mr Jonas
    Deltagare

    Behåll din goda ekonomi i företaget.
    Att ge 60 dagar kan innebära att kunden kommer med 3 eller 4 beställningar innan den första fakturan är avklarad = Risk.
    Ställ dig frågan – Vem behöver 60 dagar för en affär på under 5k? Vilken typ av kundkategori attraheras av 60 dagar? Dom kunderna som ger dig kreditförluster idag, är det den typen som hade gillat 60 dagar?

    Vill du ge längre kredittid. Välj att skapa ett avtal med något finnasbolag så kan du erbjuda 90 dagar samt delbetalning på 6 eller 12 månader. Då står du med mindre risk men är attraktivare för den som önskar länge betaltid.

    Med vänlig hälsning,
    Jonas

    #185582
    Ekraft
    Deltagare

    Om man är grossist och står med en massa saker på lager som kanske skulle må bättre av att stå ute hos återförsäljarna istället, då är längre kredittider en bra sak, i synnerhet i kombination med fri returrätt. Det brukar få återförsäljarna att fylla upp butiken.

    Men i övrigt tror jag inte det gör så mycket. Då är förslaget ovan bättre där du kan satsa på att erbjuda avbetalning eller kanske rent av leasing av dina produkter via ett finansbolag. För en bostadsrättsförening eller litet fastighetsbolag är det attraktivt att leasa saker på t.ex. 60 månader och låta de månadsvisa intäkerna betala det, istället för att plocka fram stora plånboken för en investering.

    #185786
    snappgirl
    Deltagare

    Oftast erbjuder företagen 60-90 dagars faktura för att återförsäljarna kräver detta (inte för att de vill). Du gör alltid bättre i att erbjuda låga kredittider, i den mån du kan. Om inte så försök att sälja vidare fakturan.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.