Plus Forum E-handelsforumet E-handelsplattformar Signera inte digitalt

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #104876
    PBMBR1939
    Deltagare

    Detta hände mitt företag och jag varnar nu alla i motsvarande situation.
    Vid byte av affärssystem till omnistruktur dvs kontantkassa integreras med nätkassa och alla andra program gick allt “åt pepparn”. Båda parter var medvetna om brådskan då gamla system hade sagts upp. Flera möten bl.a. med vår utvecklare som i samråd med nya utvecklingsföretaget skulle integrera systemet. Löften gavs och måldatum bestämdes. Det var enormt viktigt att vi signerade avtalet digitalt för att företaget skulle kunna starta upp processen som grundades på affärsförslaget vi accepterat. Ett mail skickades från ett av Sveriges största kreditföretag. I mailet fanns en bifogad fil med signeringsknapp och knapp för kopia på avtalet. Kopian gick inte att öppna dessutom varnades för osäker webbplats. Säljchefen för nya plattformen meddelar att man skall kolla med kreditgivareföretaget och att vi inte skall vara oroliga, avtalet avser den bifogade offerten. Det lät bra och jag signerade ett s.k. tomt dokument. Fanns inget avtal att kontrollera. Fakturor började strömma in och dessa avsåg inte affärsförslaget utan ett avtal där kreditföretaget tagit över rättigheterna som endast bestod av ett finansiellt åtagande gentemot utvecklingsföretaget. Vi skulle tvingas betala oavsett vad som händer i vårt förhållande med utvecklingsföretaget som återkom med informationen att utvecklingen skulle bli åtta veckor försenat. Vi säger genast upp avtalet med utvecklaren…men utvecklarens kreditinstitut fortsätter kräva oss på månatliga betalningar.
    Jag kan inte se detta som något annat än ett upplägg mellan utvecklaren och kreditinstitutet. I informationen från kreditinstitutet skriver manAvtalet är nu signerat och klart.
    Genom att logga in med Mobilt BankID på länken nedan kan du ladda ner en kopia på avtalet.”
    Sålunda skriver man ju signera först, läs sedan.

    Bill Rumhult
    http://www.friluftsvaror.se
    info@friluftsvaror.se

    #185868
    allstars
    Deltagare

    Förfarandet verkar inte normalt – men det betyder ju inte att man generellt kan säga att man inte bör signera digitalt.

    Finns flera tjänster där förfarandet faktiskt fungerar.

    #185892
    PBMBR1939
    Deltagare

    Hej
    Det finns fler som drabbats av detta upplägg. De båda samverkande företagen dvs. utvecklaren resp finansbolaget refererar till den andra partnern. Kunden sitter med ett affärsförslag och tror givetvis det är detta det handlar om när han kommer till signeringen. Istället har han signerat ett finansieringsförslag vilket innebär att han ansvarar för detta oavsett om utvecklaren hoppar av eller alt. inte kan klarar sin uppgift. Just nu ligger vi i civil process med båda. Det sorgliga är att finansbolaget är ett av Sveriges största vilket kommer att namnges i det fall vi skulle förlora. Utvecklaren, en av Sveriges största på butikskassor utfärdade aldrig något avtal. Dessutom vid signeringen uppgavs att nu kan du se ditt avtal “här” (en knapp). Ordningen signering / avtal hade man kastat om.
    Bill Rumhult
    http://www.friluftsvaror.se

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.