Plus Forum E-handelsforumet Ekonomi & Företagande Hjälp med val av bekföringssystem:

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #100370
    rask
    Deltagare

    Hej,

    Vi har planer på att starta en ehandelsportal där säljare får lägga upp och sälja sina saker. Vi kommer att ha ett mindre antal fasta säljare ca 50-100 st. Vi hjälper till och förmedla köpet och tar provisionsavgift på försäljningen. Köpet är tänkt att utföras med hjälp av Paypals betalningslösning där pengarna delas mellan oss och säljaren direkt i köpögonblicket. Då det inte är vi som är försäljare behöver vi enbart bokföra provisionsavgiften.

    Vi använder en paypallösning där pengarna för en order delas upp direkt mellan flera mottagare där vi är en av dem. En order med En provisionsavgift, men kanske flera säljare. Därför behöver vi göra avstämningarna i vår bokföring mellan vår orderhistorik och inbetalningarna i paypal. En förutsättning är att vi kan få med oss och matcha ordernummer både loggen och i paypal betalningen.

    Vi har därför följande önskemål:

    1: Importera/koppla bokföringssystemet mot paypal och importera insättningshistoriken. Automatiskt eller Manuellt.

    2: Initialt kommer vi inte att kunna automatisera importen av transaktionsloggarna från ehandelslösningen automatiskt. Därför vill vi löpande importera loggarna manuellt, tex en gång i veckan, genom till exempel en excelmatris/csvfil.

    3: Stämma av flera rader i transaktionsloggen (det kan vara flera varor i samma order) mot en paypal inbetalning så länge de har samma ordernummer.

    Vår tanke är att utfärda en faktura/specifikation per säljare varje månad där vi specificerar de provisioner vi samlat in. Initialt tänkte vi skapa fakturorna i vår ehandelsplattform men nu lutar det istället åt att vi gör det i vår bokförings/faktureringslösning. Vi vill alltså skapa en sammanställningsfaktura per säljare baserat på den totala försäljningen på en månad (varje transaktion ska även ha ett säljar-id).

    4: Skapa en samlingsfaktura för en säljares totala provisionsavgift under en månad baserat på de transaktioner vi importerat in. Dessutom vill vi på ett så enkelt sätt som möjligt maila dessa till våra säljare.

    Tacksam för svar på system som har de funktioner vi önskar. Eller om du har bättre förslag på hur vi kan sköta vår bokföring.

    #166737
    VATadviser
    Deltagare

    Kolla med Specter de har många bra lösningar för e-handel.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.