Plus Forum E-handelsforumet Ekonomi & Företagande e-conomics med flera klarar ej moms utomlands, vad göra?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #102456
    Gambell
    Deltagare

    När man kommer över en viss omsättning så skall momsen på försäljning till konsument betalas i det EU-land där varan levereras.

    I Tyskland är det så att om man använder ett lager eller en dropshipper i Tyskland så är man momspliktig direkt. Underlåtenhet att deklarera momsen har böter på flera hundra tusen kronor som KFM i Sverige driver in.

    Man kan ta chansen och fortsätta betala moms i Sverige men blir det upptäckt så blir det dyrt. 40% skattetillägg till att börja med.

    Dessutom är momsen lägre än 25% i nästan alla länder så det är ren vinst att betala i den köpande EU-privatpersonens hemland.

    e-conomics bokföringsprogram kan inte hantera detta (eller automatiskt hantera den nya momsredovisningen för eBöcker/elektroniska tjänster där all moms från 1/1 skall betalas till köparelandet
    MOSS ? redovisning av moms på elektroniska tjänster | Skatteverket [NS4 version]
    Inga andra av de vanliga bokföringsprogrammen heller. Det finns bara inhemsk, EU och utanför EU. Det är omöjligt, det saknas i programmet.

    Någon som har en lösning eller tips på företag som kan bygga en plug-in till e-conomics och lösa problemet?

    #177375
    VATadviser
    Deltagare

    Jobba med Specter de har färdiga lösningar för detta. Vet inte om några fler har det.

    Ring mig förresten om du behöver råd.

    Mvh
    Stefan

    #177376
    argit
    Deltagare

    För småbutiker kan Specter fungera bra, men ska du inte använda deras system till allt och som de vill skulle jag ej rekommendera dem.

    #177391
    VATadviser
    Deltagare

    Vill bara lägga till.

    Dropship och lager i Tyskland ger mycket riktigt momsplikt/skyldighet att betala in moms i Tyskland. Det samma gäller dock för i princip samtliga EU länder inte bara Tyskland. Dropship kan ibland tolkas annorlunda.

    Moss regeln är nog jättesvår att få till via automatik. Dessutom jättesvår att få till faktureringsmässigt i webbutikens egen fakturamotor. Varje lands moms skall ju faktureras rätt. Man skall registrera bolaget i den svenska MOSS portalen innan man säljer något till ett annat EU land (elektroniska tjänster till privatpersoner). Man kan inte redovisa i efterhand. Missar man det så har man en momsplikt (registreringsplikt) från första kronans omsättning i det andra landet.

    Man kan även välja att momsregistrera sig i mottagarlandet och göra momsredovisningarna där. Så man måste inte gå via MOSS.

    #177720
    Carolinuss
    Deltagare

    Hej,
    Jag heter Caroline och arbetar hos e-conomic.
    Det stämmer att e-conomic inte kan hantera den här typen av momsredovisning automatiskt. Här hittar du en förklaring på hur det görs manuellt:
    wiki.e-conomic.se/moms/nyamomskrav

    Skulle du köra fast eller har frågor är du alltid välkommen att kontakta vår support på 08-562-766-90, se http://www.e-conomic.se/support

    Vh. Caroline
    e-conomic

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.