Plus Forum E-handelsforumet Ekonomi & Företagande bokföring,bokslut

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 19 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #103169
    entrepr
    Deltagare

    Hej, jag måste lämna in ett bokslut den här månaden. gäller AB och det är första året. Har lite frågor.

    Vad är rimligt pris att ge en revisor för ett sådant jobb.

    när man lämnar in boksluten måste dem 50.000kr vara på plats eller går det att lämna in boksluten utan dem 50.000kr i aktiekapital?

    samt har lite tillgångar jag skulle vilja bokföra i bolaget. Datorer, Varor, mobiltelefoner, samt 1 bil. hur gör man detta? hur funkar det? det är revisor som gör detta kommer man med ett kvitto till revisorn som visar att du äger/köpt produkterna? eller hur funkar det är lite ny inom AB.

    någon som kan rekommendera någon revisor i stockholm områden?

    Tack på förhand

    #180110
    Stefan72
    Deltagare

    har du inte haft nån löpande bokföring eller vad? Tillgångarna bokförs väl varetfter man köper in dem.

    #180111
    entrepr
    Deltagare

    nej har inte haft det. Hur bokförs tillgångarna direkt till bolaget?

    #180112
    Stefan72
    Deltagare

    har du inte sålt nåt då eller är det nystartat ?

    #180114
    entrepr
    Deltagare

    jo jag har sålt för ca 110.000kr och alla försäljningar har jag skrivit ut och lagt i en pärm dagligen sedan sparat alla kvitton på utgifter

    #180122
    Stefan72
    Deltagare

    du kanske inte vet det men det räknas inte som en bokföring på det viset och är straffbart om du åker på revision. Bokföring måste ske löpande och inköp och sånt bokförs då automatiskt och bokslutet blir ingen större grej.
    Jag råder dig att ta kontakt med någon som kan hjälpa dig omedelbums. Med all sannolikhet så lär du nog försöka få uppskov så länge det går för de lär ju såklart få in bokföringen också och det kan ju ta sin lilla tid och sen är det jul och sen rullar dagarna på. Man kan inte göra ett bokslut om man inte har övriga papper klart.

    #180128
    Dancar
    Deltagare

    – Svårt att veta vad det kommer kosta, ett vanligt bokslut där löpande bokföring har skett brukar ligga någonstans i regionen 10 000:- och uppåt beroende på komplexitet. Men i ditt fall har ingen löpande bok förts så ska bokföringsfirman göra även detta kommer det kosta väsentligt mer (allt beroende på mängden verifikat givetvis).

    – Du behöver inte ha de 50 000 kvar, alla tillgångar i företaget räknas (exempelvis lager).

    – Precis som Stefan72 säger så är det inte ok att inte bokföra löpande under året. Du ska löpande bokföra uppkomna affärshändelser. Kontanta in- och utbetalningar ska bokföras senast påföljande arbetsdag, övriga affärshändelser så snart det kan ske. Det innebär att affärshändelser som inträffat under en kalendermånad ska bokföras senast under den påföljande månaden. Detta är även bra för dig själv att göra då du får mycket bättre koll på vad som hander i ditt bolag, exempelvis koll på likviditet som brukar vara ett gissel i början.

    #180131
    Stefan72
    Deltagare

    Nästa stora fråga om du inte bokfört är hur du har skött momsen? Har du räknat den manuellt och sen missat en massa grejer och även momsdeklarationerna ska ändras och korrigeras så återstår ju ännu fler arbetstimmar för de som ska börja med det.

    #180140
    Dan
    Deltagare

    Du behöver bara revisor om du har revisor i ditt aktiebolag. Annars ska du gå till en redovisningskonsult.

    Du kan inte gå utan bokföring till en revisor för att revidera din bokföring. En revisor bokför inte det löpande, revisorns uppgift är att granska den löpande bokföringen och intyga att den stämmer.

    Du behöver söka upp en redovisningskonsult så snabbt som möjligt.

    #180144
    entrepr
    Deltagare

    Tack för hjälpen alla. Kontaktar en revisorkonsult ongående! Lite frågor. Är på väg att köpa 2 bilar just nu och tänkte köpa det på bolaget som tillgångar. Någon som vet hur det funkar stegvis? Läste något även om förmånsbeskattning?

    Tack på förhand

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 19 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.