Plus Forum E-handelsforumet Logistik Skicka paket i Europa

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #102011
    NilsS
    Deltagare

    Hej,

    Jag funderar lite pa att oppna for e-handel i Europa, men da kommer snabbt den eviga fragan hur man distribuerar paketen. Vi har idag paket pa strax under ett kilo, stora som ungefar en skolada som vi skulle vilja skicka ner pa kontinenten.

    Produkterna ar inte speciellt vardefulla eller omtaliga och behover inte expressleverans, utan kan gott och val skickas med 1-2 veckor i ledtid. De ska skickas till privatpersoner dock och kommer val darfor ga ett och ett. Vi siktar pa ca 100 forsandelser i manaden.

    Vi har ett lager som vi enkelt skulle kunna flytta ner till Frankfurt eller Amsterdam om det skulle gora saker lattare. Tror ni ett lager i mer centrala delar av Europa spelar nagon roll, eller kan man lika garna ha det kvar i Sverige? Tjanar man pa att outsourca sadant? Vi ser inte att vi saljer mer i den regionen an ovriga Europa anda.

    Tack pa forhand :)

    #175943
    VATadviser
    Deltagare

    Har dålig koll på priser för frakt men tänk på att så snart du sätter upp ett lager i ett annat land så kommer momsproblematik på köpte. I princip så skall du momsregistrera dig direkt i ett land som du sätter upp ett lager i om syftet är att föra över egna varor dit och sedan sälja till privatpersoner.

    Man glömmer lätt den delen när man försöker hitta bra och kreativa lösningar:-)

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.