Plus Forum E-handelsforumet Logistik Lager i Norge – Skicka till Sverige

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #103009
    Holars
    Deltagare

    Hej forumet!

    Tänkte kolla om någon här har sitt lager i Norge? Hur löser ni frakt, tull och liknande när ni skickar från Norge till Sverige och skickar ni direkt till kund eller via någon som packar om?

    Vårt lager ligger i Norge då vi är ett Norskt bolag från start och vi använder UPS när vi skickar våra paket. Vi skickar från vårt Norska bolag till vårt Svenska och försöker samla ihop så många ordrar som möjligt för att få ned priserna.

    Det tråkiga är att kunder ibland får vänta en eller två extra dagar på att få sina paket, något som dom såklart inte ska behöva göra!

    Hur gör ni? Vilken distributör använder ni?

    Jag försökte söka i forumet men hittade bara andra vägen med lager i Sverige och försäljning till Norge.

    / Kristoffer

    #179575
    Stefan72
    Deltagare

    ni kanske är dom enda? Skulle tro att de flesta undviker just detta då det är så dyrt med frakter mellan norge och sverige. Fulla lastbilslass är ju en sak, det lär ju inte vara dyrare än nåt annat land men småpaket är ju helt sjukt egentligen.

    #179631
    Dan
    Deltagare

    Det lär att gå att göra samma sak som när man har svenskt lager men säljer till norge. Bara att vända på processen. Oavsett bör ni ju bulka in alla orders och köra en split shipment när pallen med orders kommer in i sverige och är momsad och tullad. Hör med bring och postnord som är starka på norge-sverigelösningar

    #179642
    Holars
    Deltagare

    Hej!

    Tack för svar! Vi försöker bulka och skicka så mycket som möjligt i en sändning men det är svårt att få till en split shipment då det kan se så olika ut från vecka till vecka med ordrar. Idag skickar vi det med UPS till vårt Svenska kontor som skriver ut nya lappar och skickar med postnord. Tror du det blir billigare med split-shipment lösning?

    Hur fungerar det med split shiment? Skickas varorna ut direkt när dom kommer in eller tar det någon dag hos bring eller postnord? Någon som har erfarenhet av detta? Tjänar kunden en dag i mindre väntetid så är ju det toppen!

    / Kristoffer

    #179644
    Dan
    Deltagare

    Från sverige till norge är det spridning och leverans i närområdet som gäller så det är en ganska smidig lösning och inte så slö.

    Osäkert om det blir billigare, ingen aning om vad ni betalar. Alternativet att köra split-shipments bara 2-3 dagar i veckan finns ju också men då blir kunderna också lidande.

    Jag hade tagit möte med relevanta speditörer och sett vilka lösningar de kan ge på problemet.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.