Driftstatus för betalsystem
Läs våra bloggar
E-handlare på Twitter
Skicka nyhetstips
Jämför Kortbetalning
Jämför E-handelsplattformar
Jämför Fraktavtal
Diskutera e-handel i forumet
Hejsan! Du verkar inte vara medlem på Ehandel.se ännu. Du vet väl att det är gratis och ger dig tillgång till forumet, nyhetsbrevet och mycket mer? Bli medlem nu

Gå tillbaka   Ehandel.se > E-handelsforumet > Marknadsföring

Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1 (permalink)  
Gammal 2011-10-27, 16:55
Lastbryggans avatar
Senior Medlem
lastbryggan.se
 
Reg.datum: Sep 2009
Inlägg: 749
Standard Stoppad på Adwords

Fick ett märkligt mejl idag från Google, se bifogad bild.

1. Datum: 29 oktober 2011 19:29 (Mottog mejlet 27 oktober 13:33)

2. Då jag försöker logga in via länken i mejlet så kommer jag till "Internal error" på Google.
http://www.google-tuv.com/adwords/?S...ervice=adwords

3. När jag tittar på mitt Adwordskonto via "vanliga" inloggningen så visas inga fel eller varningar.

Det märkliga är att mina tunga ord typ "sexleksaker" m.fl. visas inte i adwordsresultaten på en googlesökning idag.
Jag ringde Adwordssupporten men dom hade ju gått hem för dagen.

Nån som har nån susning om varför jag fått detta mejl eller nån som fått något liknande?
Bifogade miniatyrer
Stoppad på Adwords-google.jpg  
Svara med citat
Annons
  #2 (permalink)  
Gammal 2011-10-27, 17:13
Prixs avatar
Senior Medlem
www.MoviePrix.se
 
Reg.datum: May 2011
Inlägg: 505
Standard

Jag ska inte lägga mig i då jag inte kan ett strunt om adwords än.

När jag precis sökte på "sexleksaker" så fann jag din annons.
Svara med citat
  #3 (permalink)  
Gammal 2011-10-27, 17:21
Per Nilssons avatar
Inventarie på Ehandel.se
www.knivhuset.com
@StoraKahuna
 
Reg.datum: Aug 2010
Inlägg: 1 535
Skicka ett meddelande via Skype™ till Per Nilsson
Standard

Jag fick också upp den på första försöket.
Svara med citat
  #4 (permalink)  
Gammal 2011-10-27, 17:27
Lastbryggans avatar
Senior Medlem
lastbryggan.se
 
Reg.datum: Sep 2009
Inlägg: 749
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Prix Visa inlägg
När jag precis sökte på "sexleksaker" så fann jag din annons.
Citat:
Jag fick också upp den på första försöket.
Skumt, jag får inte upp den...

Men vad menar Google med mejlet jag fick idag, idéer?
Svara med citat
  #5 (permalink)  
Gammal 2011-10-27, 17:39
Parvelitos avatar
Inventarie på Ehandel.se
shop.parvelito.se
 
Reg.datum: Apr 2009
Inlägg: 3 259
Standard

Domänen google-tuv.com som länken leder till, är knappast Googles egen domän, utan det verkar som att du blivit utsatt för något scam-försök.
__________________
Driver Parvelito där du t.ex. kan köpa en datorväska, ett väggfäste för din TV eller en kabel till dina prylar.
Svara med citat
  #6 (permalink)  
Gammal 2011-10-27, 17:50
Har Ehandel.se som hobby
www.smartfritid.se
 
Reg.datum: Apr 2009
Inlägg: 460
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Lastbryggan Visa inlägg
Skumt, jag får inte upp den...
Ähum, finns det inte hjälpmedel för sånt...
__________________
Smart Fritid säljer: Rökskåp, aluminiumbåtar & roddbåtar & badtunnor.
Svara med citat
  #7 (permalink)  
Gammal 2011-10-27, 18:17
Nyfödd
såld
 
Reg.datum: Jun 2011
Inlägg: 28
Standard

Det är ett phishing-försök. Mailet kommer inte från google och länken du postade här går till en sida som är rapporterad för förfalskning.

Så om du försökte logga in på sidan så byt lösenord omgående!

Edit:
Att det står google.com som avsändare i mailet betyder inget, det går att utge sig för att ha skickat mail från vilken adress som helst.

Senast redigerad av Sandblom den 2011-10-27 klockan 18:20.
Svara med citat
  #8 (permalink)  
Gammal 2011-10-27, 18:44
Prixs avatar
Senior Medlem
www.MoviePrix.se
 
Reg.datum: May 2011
Inlägg: 505
Standard

Har folk inget bättre för sig än att försöka sno massa lösenord! Relaterar ju till allt som uppmärksammas runt omkring också, blir så jäkla arg på sånt!

Testade "porrfilmer" och du finns med där också! Så vad jag ser verkar ju allt fungera som de sak i praktiken.
Svara med citat
  #9 (permalink)  
Gammal 2011-10-27, 19:25
Joels avatar
Veteran
Partykungen.se
Partykungen
 
Reg.datum: Jun 2009
Inlägg: 1 487
Skicka ett meddelande via ICQ till Joel Skicka ett meddelande via MSN till Joel
Standard

Men Mats, jag trodde att du var mer rutinerad än så

Google skulle aldrig be dig att logga in via en länk och verifiera ditt konto. Redan där borde alla varningsklockor gå. Ett klassiskt phising-försök.

Byt ditt lösenord omgående.
__________________
Säljer Maskeradkläder, Partyprylar och PresenterPartykungen.se
Svara med citat
  #10 (permalink)  
Gammal 2011-10-27, 20:14
Flitig Medlem
ingen
 
Reg.datum: Sep 2010
Inlägg: 241
Standard

Klickar jag på länken så får jag up en fet röd ruta där det bla. står "Varning: Misstänkt webbplats för lösenordsfiske!"
Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Trackbacks are
Pingbacks are
Refbacks are




Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2
Svensk översättning av: Anders Pettersson
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
Ad Management plugin by RedTyger






Jobb på Ehandel.se
Payson AB söker:
Senior .Net utvecklare
Brightstep AB söker:
hybrisutvecklare
Payson AB söker:
Systemarkitekt